Semlor – fast ändå inte

-

Ifall en gillar semlor men inte orkar baka egna och tycker att köpesemlor är för dyra, så finns det varianter. Semlor – fast ändå inte. Jag har genom åren gjort lite olika tester och jag gillar dem allihop faktiskt.

Den enklaste varianten är att baka en semmelkladdkaka. Den är också lite speciellt för mig, då det var det allra första inlägget jag skrev när jag öppnade min blogg för fem år sedan. En enkel snabb kaka som, ifall en serverar tillsammans med vispad grädde, smakar som semlor.

3-års jubileum

En annan väldigt god variant, är att baka en semmelcheesecake. Den är inte bara god, den är vacker att titta på också.

Semmelcheesecake

Och ifall en vill ha något helt annat, så har jag även provat att göra semmelglass. Perfekt att ha en god glass redo i frysen och ta fram när en blir sugen. Jag valde att lägga in tunna skivor semmelkladdkaka i min servering – allt för att maxa semmelsmaken.

Semmelglass
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera