Kilimanjaro är flyttat

-

Jag vet inte ifall ni läste mitt inlägg förra januari? Om mina nyårsönskningar inför 2020. Ett riktigt bra inlägg om jag får säga det själv och många av punkterna skulle jag vilja önska i år igen. En av punkterna var att vi precis bokat en resa för att bestiga Kilimanjaro, men pga Corona så kom vi aldrig iväg under 2020. Kilimanjaro är flyttat, inte bara en gång, utan resan flyttades alldeles nyss för tredje gången.

Nyårsönskningar 2020

Grundplanen var att vi skulle åka och bestiga berget i slutet av september 2020. Men redan i mars så återkom arrangören Swett och frågade ifall vi ville omboka till januari 2021 istället. Det gjorde vi då vi förstod att Corona skulle dra ut på tiden.

LadängenEverest sommaren 2020

Istället körde vi LadängenEverest under sommaren, med målet att bli starkare uppför. Den rekommenderade träningen inför Kilimanjaro är att träna just i backe. De pratar om att gå uppför, gärna med ryggsäck och stavar, men vi tänkte att LadängenEverest kommer att göra sitt till också.

LadängenEverest

Vi började med LadängenEverest 1:a juni och då var det i kyligaste laget vissa dagar. I skugga partier låg också snö kvar. Men vi kämpade på hela sommaren och kom till slut upp på toppen.

Maria springer Ladängen

I slutet av september så hade vi till slut sprungit alla 114 vändor och kom till toppen av Mt Everest. Vi firade med alkoholfritt bubbel på toppen, som kvällen till ära var höljd i moln – precis som toppen av Mt Everest ofta kan vara.

Målgång LadängenEverest

Kilimanjaro är flyttat. Igen.

Men tillbaka till vår Kilimanjaroresa och bestigning. Efter att resan flyttats första gången till januari 2021, så återkom arrangören återigen i september 2020 och ville flytta resan till juli 2021.

Corona härjade fortfarande och inget vaccin fanns i sikte, så vi bokade om. Hösten har spenderats med Runstreak och en fundering om planerna kvarstår. OM vi hinner få fram ett vaccin och om sjukdomstalen går ner innan vi ska åka.

Nu finns det ett vaccin och alla i-länder vaccinerar allt vi hinner och kan. Jag har hört någon nyhet om att vi rika länder köper upp allt vaccin, så det blir inte samma mängder till de fattiga länderna. Tragiskt ifall den nyheten var rätt – alla har samma behov av vaccin, oavsett om en bor i ett rikt eller i ett fattigt land.

Häromdagen kom sista (?) ombokningen. Från juli 2021 till oktober 2021. Några fler månader att hinna få ordning på jorden och Corona. Sen får vi se om vi kommer iväg – det skulle väl inte förvåna mig om det blir förskjutet en gång till.

Jag vill stå där på toppen av Kilimanjaro, men jag vill göra det som en frisk person och att alla runt omkring mig också ska vara friska. Fira med bubbel i en annan del av världen.

Målgång LadängenEverest

Stay tuned! Jag håller er uppdaterade.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelVegetariska dagen 2021
Nästa artikelLjusa brytbröd

Lämna ett svar