Semmeltider – resultat

-

I dessa semmeltider så har jag testat semlor från nio olika bagerier i och runt Östersund. Jag och Daniel har ätit och skrivit ner några viktiga punkter som vi har gillat och kanske inte gillat med de olika semlorna. Här nedan kommer du att hitta mitt resultat och min vinnare.

Vi har tittat och smakat på sådant som:

  • Hur locket ser ut och mängden florsocker?
  • Om locket är ett lock som en kan använda för att skopa upp lite grädde?
  • Mängden grädde och ifall den är för hårt vispad?
  • Om mandelmassan är god och ifall den har bitar i sig eller inte?
  • Hur god bullen är? Smakar den kardemumma eller inte?
  • Priset per semla?

Jag har valt att inte sätta betyg på semlorna utan mera rada upp fakta kring varje bulle så att ni läsare ska kunna välja den semla som tilltalar er mest. Smaken är som bekant delad, så även gällande semlor.

Jag har också delat mina inlägg i gruppen Östersundare på Facebook och har fått många kommentarer. Semlor är något som engagerar många personer och alla har sin egen favoritsemla.

Semmeltest Jaktstugan

Och vinnare är…

Café Jaktstugan – Ett gårdscafé ett stenkast från gågatan i Östersund som drivs av Martin och Emma. De erbjuder smakrika bakverk, saftiga pinfärska bullar och hemlagad mat med naturliga schyssta råvaror, helst lokala.

De lagar och bakar allting själva på plats och använder inga halvfabrikat. Hos Jaktstugan finns det något för alla, oavsett kosthållning eller allergier.

Motivering till vinsten:

Anledningen till att denna semla vinner i mitt test, är att det är en god, lite mera bastant bulle med god kardemummasmak. En väldigt god mandelmassa med bitar i och mandelmassa över hela bullen. Bulle, lite mandelmassa och grädde i varje tugga. Ett gott runt lock som jag kan använda för att skopa upp en del av grädden som en start på min fikastund.

Hitta hit: Café Jaktstugan

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelHjärtliga tekakor
Nästa artikelFransk löksoppa

Kommentera