Uppdatering 2022 längst ner.
I dessa semmeltider så har jag testat semlor från nio olika bagerier i och runt Östersund. Jag och Daniel har ätit och skrivit ner några viktiga punkter som vi har gillat och kanske inte gillat med de olika semlorna. Här nedan kommer du att hitta mitt resultat och min vinnare.
Vi har tittat och smakat på sådant som:
- Hur locket ser ut och mängden florsocker?
- Om locket är ett lock som en kan använda för att skopa upp lite grädde?
- Mängden grädde och ifall den är för hårt vispad?
- Om mandelmassan är god och ifall den har bitar i sig eller inte?
- Hur god bullen är? Smakar den kardemumma eller inte?
- Priset per semla?
Jag har valt att inte sätta betyg på semlorna utan mera rada upp fakta kring varje bulle så att ni läsare ska kunna välja den semla som tilltalar er mest. Smaken är som bekant delad, så även gällande semlor.
Jag har också delat mina inlägg i gruppen Östersundare på Facebook och har fått många kommentarer. Semlor är något som engagerar många personer och alla har sin egen favoritsemla.
Och vinnare är…
Café Jaktstugan – Ett gårdscafé ett stenkast från gågatan i Östersund som drivs av Martin och Emma. De erbjuder smakrika bakverk, saftiga pinfärska bullar och hemlagad mat med naturliga schyssta råvaror, helst lokala.
De lagar och bakar allting själva på plats och använder inga halvfabrikat. Hos Jaktstugan finns det något för alla, oavsett kosthållning eller allergier.
Motivering till vinsten:
Anledningen till att denna semla vinner i mitt test, är att det är en god, lite mera bastant bulle med god kardemummasmak. En väldigt god mandelmassa med bitar i och mandelmassa över hela bullen. Bulle, lite mandelmassa och grädde i varje tugga. Ett gott runt lock som jag kan använda för att skopa upp en del av grädden som en start på min fikastund.
Uppdatering 2022
Café Jaktstugan har tyvärr inte kvar sin verksamhet så därför kan vi inte njuta av deras semlor i år. Dock finns det flertalet semlor i mitt test som ligger på en god andraplats. Jag vill inte ta fram en ny vinnare utan kan sammanfatta vad jag tycker.
Att bageri-bakade semlor är fantastiskt mycket godare än de billigare snabbsemlor som en kan köpa i våra butiker.
Så när ni ska äta semlor, unna er att betala lite mera men att istället få en bulle gjord av kärlek och omtanke. Det kommer att fortplantas i smaken.