Egen rödbetssallad

-

”Har du börjat göra din egen rödbetssallad så vill du inte ha någon annan sen”. Uttalandet kommer från Daniel som uppskattade årets nyhet väldigt mycket. Egen rödbetssallad är relativt snabbt fixat och den blir väldigt god.

1 burk (ca 600 g) inlagda rödbetor i skivor
1/2 rödlök
1 litet äpple
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 msk grovkornig senap (eller hemmagjord senap)
salt & peppar

Börja med att blanda creme fraiche, majonnäs och senap i en bunke. Låt rödbetorna rinna av. Skär ner dom i mindre bitar. Skala och finhacka lök och äpple. Blanda ner rödbetor, lök och äpple i din majonnäs-blandning. Smaka av med salt och peppar och ev lite av rödbetsspadet för färgens skull.

Häll över hela blandningen i en snygg serveringsskål alternativt i en burk – här blev det en pyntad burk som är enkel att skuva på locket på senare.

Egen rödbetssallad
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar