Egen rödbetssallad

-

”Har du börjat göra din egen rödbetssallad så vill du inte ha någon annan sen”. Uttalandet kommer från Daniel som uppskattade årets nyhet väldigt mycket. Egen rödbetssallad är relativt snabbt fixat och den blir väldigt god.

1 burk (ca 600 g) inlagda rödbetor i skivor
1/2 rödlök
1 litet äpple
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 msk grovkornig senap
salt & peppar

Börja med att blanda creme fraiche, majonnäs och senap i en bunke. Låt rödbetorna rinna av. Skär ner dom i mindre bitar. Skala och finhacka lök och äpple. Blanda ner rödbetor, lök och äpple i din majonnäs-blandning. Smaka av med salt och peppar och ev lite av rödbetsspadet för färgens skull.

Häll över hela blandningen i en snygg serveringsskål alternativt i en burk – här blev det en pyntad burk som är enkel att skuva på locket på senare.

Egen rödbetssallad
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera