Vegetarisk pastapanna

-

På annandagen svängde jag ihop en del av vad vi hade hemma och fick till en vegetarisk pastapanna som passade utmärkt till lunch. Lite ”man tager vad man haver” eller tom ”laga soppa på en spik” och gjorde av med lite färskvaror efter jul. Så här ungefär:

1 liten rödlök (funkar lika bra med gul lök)
7-8 färska champinjoner
2 färska tomater
1 bit zucchini
Ca 1 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
1/2 buljongtärning
Ev 1-2 soltorkade tomater
Ca 70 g ädelost
Ca 100 g färsk spenat
Salt & Peppar
Riven ost, jag hade Västerbottensost hemma denna gång

1 förp färsk pasta eller valfri torr pasta

Sätt igång en pastakastrull. Hacka löken och lägg i stekpannan på svag värme. Hacka champinjonerna och lägg ner i stekpannan också. Fortsätt att hacka tomater och zucchini i mindre bitar och lägg ner så de också hinner fräsa ett par minuter.

Häll ner grädde och creme fraiche, en halv buljongtärning och om du har soltorkade tomater i någon burk. Även en bit valfri ädelost. Låt puttra ihop tills pastan är klar.

Ta i färsk spenat i pastasåsen först, så den hinner bli varm och ta mycket mindre plats. Fortsätt med den avhällda pastan och rör runt till en vegetarisk pastapanna. Smaksätt med salt och peppar och gärna någon riven ost.

Vegetarisk pastapanna

Resultatet blev mycket gott och vips hade jag gjort av med både champinjoner, färsk pasta, zucchini och den där biten ädelost som blev kvar efter jul. Kylskåpet känns fräschare utan småslattar och våra magar var mätta.


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar