Löpningens dag 2022

-

Det formligen dräller av temadagar under året och en väljer såklart själv vilka temadagar en vill fira. De flesta temadagar jag uppmärksammar är ofta kopplade till mat eller bak, men även ett par andra. Idag är det tex löpningens dag 2022 och som RunStreak:are så vill jag uppmärksamma löpningen lite extra idag.

Vill ni hitta alla temadagar så kolla in den här sidan, här brukar jag söka då och då.

Jag har sprungit RunStreak (dvs att jag springer minst 1,61km (en engelsk mile) varje dag – inga undantag) ända sedan 1:a maj 2020 och fortsätter väl så länge hälsan finns med mig. Idag ska jag springa nummer 646 och jag har inte bestämt riktigt vad det blir ännu.

Igår fredag så sprang vi intervaller. Vi försöker springa intervaller en gång i veckan, det är långt ifrån alltid vi lyckas, men vi har en ambition iaf. Den här veckan blev det på fredagen. Nåväl, inga tider att passa, så vi körde. Flåset var inte riktigt med mig den här gången och jag skyller nog på vår 3:e Corona-spruta som vi tog i onsdags.

RunStreak 645

RunStreak

Jag kan nog inte tala mig nog varm om RunStreak. Det är inte roligt varje dag, långt ifrån, vissa dagar får jag verkligen ta mig i kragen för att ta mig ut. Men det är alltid alltid värt det när jag kommer hem. Tack och lov för att Daniel faktiskt gillar att springa, han peppar mig de där jobbigaste dagarna.

RunStreak 274
I slutet av junuari -21 när det var -29 grader utomhus
Runstreak 95
Trappträning i Rom, augusti -20

Vi springer utomhus alla dagar. Vi springer i alltifrån -29 grader (januari -21) till + 30 (Italien augusti -20). Vi springer på påsk, midsommar, semestern, jul- och nyårsafton. Oavsett väder, bara att anpassa kläder, distans och hastighet. Nu har vi sprungit så länge så det har blivit en del av dagsplaneringen. Ska vi fira julafton, så springer vi tidigare under dagen så vi kan vara ”lediga” på kvällen. Det går att klämma in 15 minuters löpning varje dag, om en bara vill.

Runstreak 603

Runebergsdagen

Förutom Löpningens dag så är det faktiskt Runebergsdagen idag. Finlands nationalbakelse som jag (såklart) testat att baka. Här hittar ni receptet. Bakelsen kommer från Finlands nationalskald Johan Ludvig Runeberg och firas just den 5:e februari varje år. En citron-mandelkaka som pryds med citronglasyr och hallonsylt. Egentligen ska de gräddas i Runebergsformar för att få en högre form, men jag hade bara muffinsformar hemma.

Runebergstårta

Nutelladagen

Vi är inte riktigt färdiga ännu, utan det är även Nutelladagen idag. Nutella gör jag ibland och det är verkligen gott. En hasselnötscreme som går att ha på mackan eller i olika bakverk. Jättegott! Det jag däremot INTE gör, är att köpa den färdiga Nutellan i butik. Den innehåller inte så roliga saker (mest palmolja och socker) och jag använder min konsumentmakt och dissar den fullkomligt. Jag tror ju att vi köpare kan påverka marknaden mycket mera än vad vi tror.

Egen Nutella
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar