Växtbaserad semla på fettisdagen

-

Som vi alla vet så är det fettisdagen 2022 på tisdag den 1:a mars. Och jag vill passa på att slå ett slag för att äta en växtbaserad semla på fettisdagen. Det är inte riktigt samma sak men de är goda på ett annat sätt. Och det är väl huvudsaken? Här är de sorter jag provat men det kommer garanterat att bli fler.

Och det är väl en utmaning jag vill ge till oss alla – våga kliva ur din komfortzon och prova andra smaker. Kanske är det ingenting för dig men då har du åtminstone provat. Eller så hittar du något som är väldigt gott och som du nästan missade helt. Jag skrev en lista i början på året om hur du stegvis kan övergå till en grönare kost – läs gärna den och lägg dig på din egen nivå. Men försök åtminstone!

Jag provade den växtbaserade semlan hos Klövsjö Stenugnsbageri igår och den var jättegod! Grädden var lite annorlunda i både smak och konsistens men väldigt god – precis som bullen och den hemmagjorda mandelmassan.

Växtbaserad semla på fettisdagen

Jag har också testat raw-semlan från Eco-caféet i Östersund (testade 2021). Också en annan smak men också väldigt god!

Semmeltest Eco-Caféet

Har ni testat någon växtbaserad semla som ni vill tipsa om? Kommentera gärna i kommentarsfältet här nedan, så vi alla kan läsa.

Stenugnsbageriet Klövsjö

Jag passar på att bidra med några bilder från Klövsjö Stenugnsbageri och deras café. Ett mysigt och gott stopp som har blivit en tradition då vi åker söderut.

Stenugnsbageriet Klövsjö
Stenugnsbageriet Klövsjö
Stenugnsbageriet Klövsjö
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar