Sommarfräscha Ceasartacos

-

Tacos är ju en rätt som alltid funkar, men på sommaren kan det kännas lite tungt att äta klassiska tacos. Då är det en fräschare variant med ceasartacos. En blandning av ceasarsallad och tacos alltså som jag gillade väldigt mycket.

Jag gjorde en klassisk ceasarsallad denna gång men det är också väldigt gott att byta ut kycklingen mot räkor eller vegetarisk grillost. Ta vad ni gillar bäst men GÖR hemmagjord dressing – det är den som är stjärnan då det kommer till ceasarsallad.

1 grillad kyckling i bitar
1-2 paket bacon
Romansallad
Cocktailtomater
Extra riven parmesan
Ev majs
Ev nektariner eller annan söt frukt skuren i bitar

Tortillas att linda in salladen i

Börja med att rensa kycklingen och dela i mindre bitar (det går jättebra att förbereda dagen innan, så går det fortare på serveringsdagen). Dela och knaperstek baconet. Lägg upp baconet på ett papper, så fettet får rinna av.

Lägg upp ingredienserna i olika skålar, så dina gäster kan göra sin egen tacos.

Dressingen:

2 msk rödvinsvinäger
2 tsk senap
1 vitlöksklyfta i bitar
2 äggulor
2 tsk sardellcreme på tub (går bra att utesluta)
salt och vitpeppar
Rapsolja
Riven parmesanost
ev. 0,5 dl Mjölk

Blanda och mixa vinäger, senap, äggulor, sardellcreme och vitlök. Späd långsamt med olja och smaka av när det känns lagom tjockt, ifall det blir för tjockt så späd med mjölk. Ta ner lite riven parmesan och kör mixern en kort stund till. Smaka ev av med salt och peppar, men det är inte heller säkert att det behövs. Häll upp i en annan snygg skål och servera på sidan.

Vid servering så ställer du fram alla skålar och låter gästerna göra sin egna sommarfräscha ceasartacos. Enkelt och smidigt att kunna äta sin sommarmiddag med händerna.

Ceasartacos
Ceasartacos

Jag hade velat ta härliga sommarbilder av min sommmarfräscha cesartacos men dagen innan vi skulle åka på semester så var det inget sommarväder i Jämtland. Tro mig på mitt ord istället och servera ceasartacos på nästa sommarfest utomhus.

Vill du istället bjuda på en klassisk Ceasarsallad, så har jag min samling här. Vill du bjuda på tacos så har jag min samling här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelHemmagjorda chilicheese
Nästa artikelEtt stopp i Varberg

Kommentera