Höstlistan 2022

-

Vi är i början av oktober och det passar väl utmärkt med höstlistan 2022. Flera bloggare har skapat en egen lista, så det är ett fint sätt att lära känna er favoritbloggare lite bättre. Jag kan till exempel tipsa om både Daniels lista, Sannas lista och Annikas lista.

Jag har valt att bara kopiera deras rubriker, så ni enkelt kan hoppa mellan olika bloggar.

Vad ser du mest fram emot med hösten 2022?

Hösten 2022 är nog den mest intensiva hösten på länge. Daniel och jag åker snart mot vår efterlängtade resa till Kilimanjaro och det är många nervösa fjärilar som fladdrar i magen. Kommer vi att klara oss från höjdsjuka så att vi kommer upp till toppen? Kommer jag ihåg att packa med mig allt jag måste ha med mig?

Förutom Kilimanjaro så kommer vi också att få nyckeln till vår nyproducerade lägenhet i Funäsdalen, men den är försenad till mitten av december. Så den kanske kommer med på en vinterlista istället? Oavsett så känns det spännande redan nu såklart.

Lägenhet Viste Funäsdalen
Lånad bild från Ortalis

Vad bekymrar dig under den här hösten?

Det klart att världsläget med krig, energipriser och klimatkris tär även på mig även om jag inser hur otroligt bra jag har det. Jag vill ju egentligen att alla människor ska må bra på den här jorden, men så är icke fallet. Tyvärr.

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Mitt liv i pandemins grepp såg hyfsat likadant ut både för ett och två år sedan. Jag bloggade varje dag och sprang RunStreak varje dag. I mitten av september 2021 firade vi 500 dagar och vi närmar oss nu 900 dagar. Lite galet (bra) ändå när jag nämner siffrorna för mig själv. Läs mera om min RunStreak här.

RunStreak 500
RunStreak 500

Vi var också till Portugal på en veckas vacker golfresa i början av november. Det var otroligt skönt att komma ner till Algarvekusten, till svensk sommarvärme och spela på olika fina banor när hösten redan hade landat i Jämtland.

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

För fem år sedan så hade vi ganska nyss kommit hem från en två veckor lång roadtrip på Balkan med tjejerna. En väldigt minnesvärd semester som jag är oerhört glad att den blev av och att den blev så bra!

Mostar höghöjdshopp
Mostar var en stad under vår resa och i bakgrunden har vi bron Stari most. En bro som förstördes i krig 1993 men som byggts upp igen.

Daniel och jag var även iväg till Island. En så vacker ö på så många sätt! Vi hann både se gejsrar, vattenfall och valar – så häftigt!

Vattenfall Godafoss

Tänk att för fem år sedan så var vi PreCorona. Ingen kunde ens tänka sig att vi skulle bli påverkade av en sjukdom under drygt två år. Om någon sagt det då så hade jag nog bara skakat på huvudet. Värt att tänka tillbaka ibland och vilka lärdomar vi har idag istället.

Vilken typ av kultur har du tänkt att konsumera i höst?

Jag är inte mycket av en kulturperson faktiskt utan känner mig väldigt nöjd ifall jag får lite egentid emellanåt för att läsa böcker. Jag är bokläsare i perioder men det är tyvärr för långt mellan dessa perioder. Men om det tar för lång tid så kan jag istället få ett starkt sug efter en god bok och sängläge från ena dagen till den andra.

Två nya grejer du vill lära dig i höst?

Jag har haft en plan på att lära mig virka i några år, därför att jag skulle vilja virka en egen disktrasa att använda i köket. Nu har jag dock hittat en bra linne-disktrasa så om jag får gissa så blir det ingen virkning i höst heller.

Sen skulle jag vilja jobba mera med lera. Att dreja eller att tillverka mina egna skålar och fat är tillfredsställande! Vi får se om jag hinner med det i denna intensiva höst eller om det får läggas på framtiden.

Höstens keramikkurs

Vart kommer du att resa i höst?

Kilimanjaro! Och det är redan om ett par dagar. En resa jag ser väldigt mycket fram emot. Tänk om jag får komma högst upp och sträcka armarna i luften. Det kommer att kännas såå häftigt!

Dina tre bästa hösttips

  1. Att vara utomhus i olika väder. Förutom att jag springer utomhus varje dag så är jag tyvärr inte utomhus jätteofta. Men jag vill ändra på det och ta mig ut på kortare och längre vandringar då och då. Gärna med tält!
    När hösten blir vinter så kommer vi också att få nyckeln till vår lägenhet i Funäsdalen så i vinter ska jag upptäcka ett nytt skidsystem på allvar.
  2. Umgås med nära & kära! Jag har verkligen saknat umgänge under 2,5 år pandemi, så jag vill träffa folk och gärna äta gott tillsammans. Upptäcka restauranger igen!
  3. En weekend någonstans borta vore nice, bara för att bryta av vardagen. Jag och Saga hade en plan att åka till Gotland för att leta tryffel förra året men flygets ändrade turer satte stopp för det. Det hade varit så kul att göra en mamma-dotter-resa!
Höst Skärgårn 2022

Vilken är din standardklädsel i höst?

De dagar jag jobbar hemifrån så kommer jag att mysa på i sköna kläder. Ta på någon snyggare tröja inför Teams-möten men i övrigt är hemmakostymen bara skön. På kontorsdagarna så blir det kontorskläder såklart och jag tycker att det är väldigt skönt att kunna variera sig med hemma- respektive kontorsjobb.

Fler blogginlägg med hösttema?

Bara för ett par helger sedan så gick vi Dromskåran runt. En vacker enkel vandring i Östersunds närområde (bara fem mil bort). Tips tips!

Dromskåran runt

Jag vill också tipsa om ett besök till Lunndörrspasset. En lite längre bit från Östersund men väl värt att upptäcka. Tur och retur till fikastugan mitt i passet är två mil, så ta med både lunch och fika samt förstärkningsplagg.

Vandra Lunndörrspasset

Även en dagsutflykt till Suljätten är härligt. Vi gjorde turen för tre år sedan med ett par kompisar och deras små barn och fick en jättehärlig dag!

Höstutflykt till Suljätten

Mina 12 bästa hösttips är ett bra blogginlägg som jag skrev för ett par år sedan. 12 riktigt bra tips som jag blev glad av att läsa idag också.

Restaurang Abisko Mountain Lodge
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar