Kanelbullens dag 2022

-

Idag är det temadagarnas temadag! Eller ja, förutom fettisdagen då kanske? Men kanelbullens dag är kanske den temadag som jag håller varmast och den är idag. Det klart vi måste fira den genom att äta kanelbullar i någon form. Det behöver inte vara kanelbullar i sin mest klassiska form, utan kan vara något av följande (därför blev det min kanelbulletrifle som omslagsbild, för det kan man också göra av sina kanelbullar. Se rubriken längst ner).

Såklart kan en ju baka egna hembakta kanelbullar – det är kanske det allra godaste. Här är mitt recept som du gärna får följa. Det finns också kanelbullar med rågmjöl som faktiskt håller sig saftigare längre. Testa vetja!

Hembakta bullar

Andra bullar

En snabbare variant är att baka en kanelbulle på två minuter. Att göra en god, snabb och enkel mugcake tillfredsställer alla kanelbulle-behov!

Kanelbulle på två minuter

Icke att förglömma, en kanelbullekladdkaka går inte av för hackor heller. Så enkelt och såå gott!

Kanelbullekladdkaka

En sista mjuk kaka och det är en kanelbullesockerkaka i långpanna som smakar just kanelbulle. Gott och enkelt – Perfekt!

Kanelbullesockerkaka

Jag vill också nämna kanelbullesnittar. Kolakakor som smakar kanelbulle alltså. Kanske det mest ultimata sammanträffandet av två goda saker? Kolakakor kan vara en av mina favoritkakor nämligen.

kanelbullesnittar

Ett sista tips

Ett sista tips ifall ni bakar egna bullar och de blir lite torra och tråkiga framåt helgen. För att minska matsvinn och att ta vara på så mycket mat som möjligt. Samtidigt som du får en magiskt god efterrätt. Det är att göra en kanelbulletrifle. Såå gott!

Kanelbulletrifle
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar