Jag måste få berätta om den söndagsmiddag jag serverade, med smaksatt parmesanpotatis. Så enkelt men så mycket godare än vanlig potatis. Och perfekt att göra lite extra gott till helgen.
Ca 800 g potatis, plocka gärna de små potatisarna
1,5 dl riven parmesan
2-3 msk rapsolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
Ca 1 msk finhackad rosmarin (jag hade bara torkad rosmarin hemma denna gång)
Salt & Peppar
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram både en bunke och en långpanna med bakplåtspapper i botten. Halvera eller kvarta dina potatisar och lägg i bunken. Häll över olja samt alla kryddor. Vänd runt så alla potatisar får lite av kryddblandningen.
Häll ut potatisen i långpannan och strö över riven parmesan. Rör runt igen och sätt sedan in långpannan i ugnen. Låt stå tills potatisen är klar, ca 30 minuter, och rör om ett par gånger under tiden.
Servera smaksatt parmesanpotatis till valfri middag – eller om du bara ställer fram en god vitlökssås för att doppa potatisen i. Funkar utmärkt som vardagsmiddag!