En misslyckad utflykt?

-

Idag var det strålande fint väder i Östersund och Jämtland och jag ville ut! Ut i naturen och helst bort från stan. Daniel och jag hade redan förra helgen funderat på vilket vattenfall som skulle bli vårt nästa och därför klurat på Storfallet i Höglekardalen. Det visade sig att vattenflödena var för höga men behöver det betyda att det var en misslyckad utflykt?

Vi åkte mot Bydalen och vidare till vägs ände vid Höglekardalen. Parkerade bilen och tog med oss det nödvändigaste. Kolbullesmeten vi hade med som fika lämnade vi i bilen då vi bara skulle gå 5,5 km ToR. Vi hittade stig nr 203 och började gå. Vi hann dock inte så långt förrän vårens vattenflöden satte stopp för oss. Vi hittade en hög med plankor, som förmodligen ska bli en spång eller bro, men den var inte på plats för att hjälpa oss idag.

Efter en stunds funderande och letande efter en alternativ passage så gav vi upp och gick tillbaka mot bilen och vårt fika. Vi åkte tillbaka till stora parkeringen vid restaurang Drommen och hittade en suverän grillplats precis vid vattnet. En urgröp betongplatta med avläggningsyta på båda sidor. Kanske den bästa grillplats jag någonsin varit vid?

Jag tände elden medan Daniel packade upp sin nya drönare och flög runt dels för att lära sig och dels för att fota fina miljöer bland delvis snöklädda berg. Vackra dromskåran bland annat.

Kolbullepannan och smeten åkte fram och väldigt snart så stod det mat på bordet. Så enkelt och så gott. Mat smakar alltid godare utomhus!

Någon dryg timme vid elden och i solen, mätta och belåtna, så kände vi oss nöjda med dagen och siktade hemåt igen. Vi diskuterade om det varit en misslyckad utflykt då vi inte kom fram till dagens planerade mål, men nej – vi hade haft en jätteskön dag ute i naturen och var fullt nöjda!

Dagens lärdomar och tips:

  • Fjällen i maj har väldigt mycket vatten. Det är dock därför man försöker komma till vattenfallen också, då de under vårfloden innehåller mest vatten och är mest spektakulära. Så ibland funkar det, ibland funkar det inte.
  • Chansa på utflykter i närheten och åk till välkända vinterplatser när snön har tinat. Det ser helt annorlunda ut då snön är borta – och det är förmodligen helt folktomt.
  • Ta med fika! Idag hade vi kolbullar, men det fungerar lika bra med korv eller hamburgare. Vill man inte tända en eld så ta i alla fall med goda mackor och kanske varm choklad. Något sött är också gott att kalasa på.
  • Ta med lite extra fett för att steka kolbullar. Jag tänkte att det skulle räcka med fettet från fläsket, men jag brände dem en aning. Nåja, det var bara tredje gången jag provade och det var länge sedan sist, så jag får helt enkelt träna oftare.
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar