Grillostbiffar med zucchini

-

Meatfree Monday och jag vill bidra med en gammal favorit. Grillostbiffar med zucchini är egentligen halloumibiffar, men med svensk grillost. Att värna om svensk produktion och även slippa Cyperns antibiotika är önskvärt för oss alla. Perfekt också nu när svensk zucchini ligger i säsong.

1 förpackning halloumi
250 gram zucchini
1/2 tsk salt
2 ekologiska ägg
1 dl ströbröd
½ msk liquid smoke
smör till stekning

Ris till servering
Creme Fraiche
Sweet Chili-sås

Riv ner grillosten och zucchini i en bunke. Fyll på med ströbröd, ägg och kryddor och blanda runt. Låt bunken stå i åtminstone fem minuter, så ströbrödet hinner svälla och på så sätt binda ihop smeten. Nu kan du sätta igång en riskastrull.

Grillostbiffar med zucchini

Ta fram stekpannan och häll i lite smör. Ta två matskedar och börja med en rågad matsked. Forma till en boll, som du lägger ner i stekpannan och plattar till så de bli biffar.

Servera biffarna med ris, creme fraiche och sweet chili-sås. Denna gång hade jag lingon och även lite karamelliserad lök som jag la på innan servering.

Grillostbiffar med zucchini
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar