Apelsinerna är verkligen i sitt esse just nu och kanske är blodapelsinerna de allra godaste! Men då det är svårt (omöjligt?) att hitta ekologiska blodapelsiner, så tog jag vanliga blonda apelsiner istället. För jag ville använda skalet i min apelsinglass och inte få med massa bekämpningsmedel. Och glassen sen… Så god apelsinglass!
2,5 dl grädde (40% gärna ekologisk grädde)
0,5 burk kondenserad mjölk
Skal från 0,5 tvättad ekologisk apelsin
1 msk Cointreau (inte nödvändigt men väldigt gott)
Garnering:
Mera skal från en ekologisk apelsin
Hackad choklad, jag valde Fazer apelsin
Valfria nötter, jag valde valnötter
Vispa grädden så du få medelhårda toppar. Tillsätt kondenserad mjölk och blanda försiktigt. Tillsätt skal från din apelsin och även Cointreau om du vill. Fyll små portionsformar med din glass och ställ in i frysen (alternativt häller du all glass i en större form för att kunna skopa glassen när den är fryst).
Ta ut formarna och garnera med mera skal, hackad choklad och lite hackade nötter för crunch. Så god apelsinglass! Yummie!
