Igår var det Daniels vecka att fixa fredagsfikat till hans jobb och han tar jobbet på stort allvar. Fredagsfikat är en av höjdpunkterna och han vill helst av allt bjuda på egenbakat fika. Han hade fastnat för kokoskakor hos Fikaochdesserter och han kopierade helt enkelt hennes recept. Så här kommer Daniels enkla kokoskakor med endast tre ingredienser. Satsen nedan blir ca 14 st så Daniel bakade dubbel sats. Och kakorna fick ett mycket väl godkänt betyg bland hans kollegor (själv fick jag bara smaka en liten bit).
170 g riven kokos
65 g vita chokladknappar
65 g mörka chokladknappar (eller 130 g av en sort)
150 g kondenserad mjölk
Ev extra choklad för att kunna ringla ovanpå de färdiga kakorna
Blanda ner allt i en bunke och blanda ordentligt. Viktigt att all kokos blir lite kladdig av den kondenserade mjölken för att kunna fästa med varandra. Lägg ut högar på ett bakplåtspapper och lägg ett upp och nervänt glas ovanpå. Snurra glasset, så kommer kakan att bli rund. Platta till den så den är max 1 cm hög.
Grädda mitt i ugnen ca 10-13 min eller tills de fått en gyllenbrun färg runt kanterna. Ta ut och låt svalna på plåten. Ringla sedan smält choklad ovanpå.