Mars 2024

-

Ny månad och våren är verkligen här för att stanna! Lite minusgrader i veckan, men solen värmer så skönt så det gör ingenting. Jag tar de chanser jag får för att hinna komma ut och få lite solljus. Kafferaster och lunchrast spenderas helt eller delvis utomhus. Ny månad innebär också en tillbakablick på föregående månad och de inlägg som jag ändå vill slå ett extra slag för. Så här kommer mars 2024.

Vi börjar med en riktigt god svamppanna med bryntsmör-potatismos att äta vilken dag i veckan som helst. Skulle det råka bli mat över, så funkar det utmärkt i matlådan. Rätten är så god så den passar utmärkt att servera som en introduktion till de personer som är lite negativa till vegetarisk/vegansk mat.

Svamppanna med bryntsmör-potatismos

Vi fortsätter på temat middag och här kommer en god variant på tacos. Att laga Fajitas med kycklingfärs är en riktigt god variant på tacos och som funkar för alla. Kul med ”nya” smaksättningar (när man kört vanlig tacos för länge) men ändå i färs-form.

Fajitas med kycklingfärs

Tilltugg

På temat tilltugg så kör vi riktigt goda chèvretilltugg med fikonmarmelad denna gång. Endast fyra ingredienser och matiga tilltugg som passade utmärkt i TV-soffan framför Mello-finalen. Jag ser också framför mig att servera i sommarvärmen när vi sitter utomhus och smuttar på ett glas vin. Kanske på en utflykt och en picknickfilt? Gott oavsett!

Chèvretilltugg med fikonmarmelad

Bakverk

Även här börjar vi med en klassiker, nämligen Silviakaka. En svårslaget god kaka som jag valde att baka och ta med till vårt påskfirande. Luftig kaka med ljuvligt god glasyr.

Silviakaka till påsk

Vi fortsätter med två enkla bakverk. Den ena är Daniels enkla kokoskakor som han bakade när det var hans fikavecka på jobbet. Uppskattade kakor både här hemma och på hans jobb.

Daniels enkla kokoskakor

Det andra enkla bakverket är min superenkla bananpaj som jag valde att baka i VillaViste där jag inte heller har samma mängd ingredienser tillgängligt. Perfekt även i hemmet eller kanske spara till sommarstugan i sommar?

Superenkel bananpaj med glass
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar