Osterian i Smååkra

-

Idag satte vi oss i bilen tillsammans med Lars & Linda och tog sikte på Osterian i Smååkra. Det är samma Osterian af Jemtland (dvs Ingela Mårtensson) som tidigare huserat både på Tivars Gård på Norderön och i Ås och Eldrimners lokaler. Nu har hon köpt sig en gård i Smååkra utanför Bräcke och flyttat hela verksamheten dit istället.

Hitta hit: Osterian af Jemtland

Idag vankades det ostbuffé då vi alla fyra älskar ost i alla dess former. Och Ingela hade många av sina sorter framdukade. Det fanns både nykokt Getmese, Brie, Vit Caprin, Kallsjöns blå, Salladsost, Potkäs, Färskost (och någon fler jag glömt namnet på) samt efterrätten Rullrån med vaniljricotta. Förutom ostarna så fanns det marmelad på både blåbär, fikon och en magiskt god pesto på nässlor och osten Jämten. Samt både mjukt tunnbröd och hårda knäckebitar från Huså.

Då det var buffé så var det fri påfyllning och vi tog om både en, två och tre gånger. Såå goda ostar och så lyxigt att kunna äta så mycket vi ville ha. För priset 130kr så ingick, förutom ostbuffén, kaffe och lingondricka.

Följ gärna Osterian på Facebook för öppettider och evenemang. Ostbuffén är öppen idag söndag och även nästa helg, men sen ändrar caféet lite på menyn och annat kommer att erbjudas.

Göran, Greger, Gustafsson & Glenn

Förutom en stor uppsättning goda ostar så bekantade vi oss en aning med Göran, Greger, Gustafsson och Glenn. Fyra små och bedårande söta killingar som var i hagen intill caféet. Vi fick också se dem när de fick mat och hur gärna de ville hoppa upp och stå på ryggen på sin skötare. Fastän de bara var mellan 4-7 veckor gamla så har hornen börjat växa ut och de ville gärna buffa lite lätt på varandra.

Osterians killingar
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar