Kycklingpasta Pesto Rosso

-

Här kommer en god krämig kycklingpasta rosso som jag svängde ihop häromdagen. Daniel älskar när jag svänger ihop en pasta av det som finns hemma – det blir alltid gott! Med det sagt så är innehållet inte så himla noga, ta vad du haver där hemma.

Valfri pasta, jag valde Tagliatelle
1 kycklingfilé (jag hade en fryst filé som tinat)
1 paket bacon
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
0,5 dl Pesto Rosso
1 dl Grädde
1 dl Creme Fraiche
Haricot Verts (eller broccoli, färsk spenat eller likn. Något grönt är skönt)
Rosmarin
Salt & peppar

Sätt igång en pastakastrull och även en stekpanna. Hacka gul lök och börja fräsa den i stekpannan (olja först förstås). Dela kycklingen i små tärningar och lägg i stekpannan. Skär bacon tvärsöver i cm-stora bitar och lägg ner i stekpannan (försök peta isär dem så gott det går). Avsluta med en finhackad vitlöksklyfta och låt fräsa någon minut.

Tillsätt Pesto Rosso, grädde, creme fraiche och låt allt puttra ihop medan pastan kokar. Lägg i ett gäng haricot verts också, de behöver bara någon minut för att tina (jag brukar även klippa dem i något mindre bitar, ca 4 cm långa). Smaka av med rosmarin, salt & peppar. När pastan är klar, spara lite av pastavattnet för att ev kunna späda ut pastasåsen en aning.

Ta den kokta pastan till stekpannan och blanda runt. Häll upp i ett stort snyggt fat och toppa din kycklingpasta pesto rosso med riven ost och lite mera svartpeppar. Ställ fatet mitt på bordet och låt alla ta för sig. Riktigt gott!

Kycklingpasta Pesto Rosso
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar