Minns ni Marry Me-kyckling? En rätt som fick stort genomslag lagom till Alla hjärtans dag i våras men som ganska snabbt dog ut. Idag funderade jag på vilken middag jag ville äta och Marry Me kom upp i tankarna. En kycklingrätt som enligt sägnen ska vara så god, så att den som får den serverad falla ner på knä framför den som lagat middagen och be om ett giftermål. Det klart att vi ville äta den goda (och relativt enkla) rätten till middag.
4 kycklingfiléer
1-2 msk bikarbonat
4 klyftor vitlök, finhackade
3 dl grädde
2 dl mjölk
12 soltorkade tomater i olja
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1,5 dl parmesanost, riven
65 g babyspenat
Salt & peppar
Att äta till:
Kokt ris
En god sallad (kanske med granatäpple i?)
Starta riskastrullen. Skär kycklingen i munsbitar och strö över bikarbonat. Massera in det i köttet och sätt sen igång en stekpanna. Under tiden stekpannan blir varm så hinner du också hacka vitlöken och strimla soltorkade tomater.
Börja med att steka kycklingen. Peta sedan kycklingen lite åt sidan och lägg ner hackad vitlök. Låt fräsa ett par minuter innan du fortsätter fylla på med grädde, soltorkade tomater och paprikapulver. Låt puttra tills riset nästan är klart, lägg då ner färsk spenat och blanda runt.
Smaksätt din kyckling med oregano, salt & peppar. Häll upp det i en snygg skål och strö riven parmesan högst upp (även gräslök denna gång, för att få lite färg). Ställ fram allt på bordet och fundera tillsammans med familjen. Minns ni Marry Me-kyckling? En riktigt god middag som man kan äta med jämna mellanrum.