Krustader med fetaost och pistagenötter

-

Ett sista tips kvällen innan kommer här. Krustader är ju alltid nice att bjuda på till välkomstdrinken – imorgon på nyårsafton så blir det såklart ett glas bubbel. En liten naggande godbit kommer här i form av krustader med fetaost och pistagenötter.

Ett ord om nyårsaftonens bubbel bara. Jag (med flera) tycker verkligen att man ska dricka det godaste (dyraste?) bubblet till välkomstdrinken. Då är smaklökarna fräscha och har inte hunnit bedövas av kvällens mat och dryck. Ska vi vara helt ärliga, så funkar det faktiskt med ett glas alkoholfritt bubbel precis till tolvslaget, för då känner vi ändå inte så mycket smak.

Men tillbaka till krustaderna, gör så här för ca 16-20 st

150 g fetaost
200 g färskost
4-5 soltorkade tomater i marinad
Pistagenötter
Krustader, den lilla storleken
Ätbara blommor eller färska örter

Lägg ner fetaost och färskost i en mixer och mixa röran slät – tillsätt ev lite av tomatmarinaden alternativt lite filmjölk för att tunna ut röran.

Hacka soltorkade tomater och blanda i ostblandningen. Ställ kallt tills det är dags för servering (du kan till och med lägga ner röran i en spritspåse, som du ställer i ett glas och ställer kallt). Du kan också hacka pistagenötterna, så är det mesta förberett.

Fyll krustaderna med ostblandningen (spritsa blir snyggast) och toppa med pistagenötter och, om du har, ätbara blommor eller färska örter.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar