Med jämna mellanrum så har butikerna bra pris på fläskytterfilé, som jag tycker är en bra produkt till det priset. Som tillagning brukar jag varva stekta skivor och helstekt filé som jag skär upp när den är klar. Senast gjorde jag en ugnsstekt fläskytterfilé med fetaostsås.
Jag valde att ta de rotfrukter jag hade hemma och så kan du också göra. Du behöver inte följa mitt recept till punkt och pricka, utan kör vad du gillar.
1 fläskytterfilé
salt & svartpeppar
1 msk smör
4-5 potatisar, i bitar
1 rödlök, i klyftor
1 paprika, i bitar
4-5 färska champinjoner
1 sötpotatis, i bitar
1 msk olja
2 tsk flingsalt
timjan och rosmarin, till garnering
Fetaostsås
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk honung
salt & svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra fläskytterfilén. Stek den i smör så att den får färg runtom. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda potatis, lök, paprika, champinjoner, sötpotatis, olja och salt på plåten.

Tillaga mitt i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 25 min. Jag valde att ta upp min köttbit och sätta tillbaka formen så potatis mm fick gå en stund till.
Smula fetaosten (eller kör den i matberedaren för att få den slätare) och blanda med crème fraiche, vitlök och honung.

Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med grönsakerna och fetaostkrämen. Garnera ev med timjan och rosmarin.
