Februari månad går ut hårt med vegetariska dagen 2025. En temadag där man vill belysa alla otroligt goda vegetariska måltider som vi kan laga och njuta av. Jag lagar ganska mycket vegetarisk och vegansk mat, helt enkelt för att vi mår bra av det och det känns fräscht! Så att välja ut några få vegetariska middagar till det här inlägget kändes inte så lätt, men här kommer dem iaf. Du kan alltid söka vegetariska recept uppe menyn eller under kategorin Vegetariskt.
Jag ska också klargöra hur jag tänker kring vegetariskt. Jag har valt att ta med ägg, ost och mjölk i mina vegetariska recept. Om istället vill äta helt djurfritt så titta in på min veganska kategori istället.
Italien-inspirerat vegetariskt
Så lite goda vegetariska rätter från året som har gått, men titta gärna igenom min kategori, det finns många godingar där. Melanzane alla parmigiana är en rätt som inte låter så märkvärdig men den är jättegod. Mycket ost, men vad gör väl det? Jag gillar ost i alla möjliga former.

När vi ändå är inne på italienska rätter så måste jag få tipsa om en god risotto. Senast gjorde jag en Tomatrisotto med chevre och av resterna gjorde jag sedan friterade Arancini-bollar. Mums för båda delarna!


Asien-inspirerat vegetariskt
En annan vegetarisk rätt jag återkommer till med jämna mellanrum, är Udonnudlar i någon form. Någon gång har jag haft kyckling i, men det behövs verkligen inte. En snabb maträtt som jag bara slevar i mig. Till exempel favoriten och också den första variant jag gjorde. Det är ju många gånger den första varianten som är riktigt bra!

Svenska klassiker
Sist men inte minst kommer jag till ett par svenska klassiker. Det är lätt att tro att vi minsann bara äter kött i det gamla Sverige, men så är det verkligen inte. Jag vill tipsa om både Champinjoncrepes och Daniels mormor Evas svampomelett. Två mycket goda rätter som funkar vilken dag som helst.
När jag lagade mina champinjoncrepes, så tog jag med rester i matlådan. Vid lunchbordet på jobbet sen, så frågade en kollega vad jag åt. När jag berättade så var det flera stycken runt bordet som uttryckte: Åh vad gott med crepes! Det var länge sedan.


Med det här sagt, så tycker jag att ni ska laga mera vegetariskt. Det är gott, det är billigare och det är både bra för våra kroppar och för vår planet. Bara fördelar alltså!
Har ni några goda vegetariska rätter som ni återkommer till med jämna mellanrum? Tipsa mig gärna i kommentarer här nedan, så kommer jag att vilja prova dem.