Kål är en väldigt underskattad grönsak som jag upptäckt på senare år. Helst när man ugnsbakar den tillsammans med något form av fett. I helgen valde vi att laga pestobakad spetskål med mozzarella, vilket var underbart gott!
Det behövs inget exakt recept så gör lite som du önskar och har hemma – jag kan nästan lova att det blir gott oavsett.
1 spetskål
Ca 4 msk pesto
1-2 mozzarella (jag tog 1 mozzarella till 2 kvartar, så 2 ostar till en hel spetskål)
Hackad pistage
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Ta lite olja i botten. Dela spetskålen i kvartar och lägg ner i ugnsformen. Pensla peston i ett jämnt lager över snittytorna och ställ in i ugnen. Tillaga tills kålen blivit mjuk och ta ut ugnsformen.


Lägg upp på ett snyggt fat och bryt sönder mozzarellaost och lägg över. Toppa med hackade pistagenötter och servera. Fungerar att äta precis som det är alternativt som ett väldigt gott tilltugg till en grillad köttbit.


