Taco-köttfärspaj

-

Någon fler som brukar få rester från fredagstacosen? Jag jobbar alltid efter att ta vara på resterna och att helst inte kasta någon riktigt mat alls. Den här gången blev det köttfärspaj av resterna, och såhär gjorde jag den här gången:

100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
(Rosmarin)
——————
500 g köttfärs, tacokryddad
1 paket kidneybönor
Majs
Tomater
150 g Philidelphiaost
Peppar
2 ägg
1 dl grädde
Ost

Börja med att ta fram smör ur kylen och mät upp 100 g. Dela i mindre bitar så blir de fortare mjuka (det kan jag förbereda någon timme innan och lämna i en bunke). Häll ner vetemjöl och grahamsmjöl och rör ihop till en deg. Valfritt ifall man tar lite färsk rosmarin och hackar ner i degen – jag gillar det, men det går lika bra att hoppa över. Sätt igång ugnen på 200 grader.

Jag tog köttfärsresterna och stekte även upp lite till som jag hade i kylen, så tillsammans ca 500 g tacokryddad köttfärs. Värmde upp köttfärsen och hällde på ett paket kidneybönor. Efter en stund så hällde jag i tomatrester och majsrester från tacokvällen (går såklart att ta andra grönsaker och även mera grönsaker) och rörde runt. Ner med ca 150 g Philadelphiaost och lite peppar.

Tacopaj

Tryck ut pajdegen i formen och grädda bara degen i 10 min. Ta ut och fyll pajskalet med köttfärsröran. Rör ihop två ägg med en dl grädde och häll över. Toppa med ost och in i ugnen.

 

Efter ca 20 min så är pajen färdig och det går att ta ut ur ugnen. Ge gärna pajen någon minut att stanna till, innan den ställs fram på bordet.

 

Tacopaj2

Till pajen så serverade jag en fetaostsås, gjord av ett paket fetaost som jag smulade och blandade med creme fraiche och kryddad med citronpeppar. Enkelt, men gott!

Tacopaj1

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar