Kycklingtacopaj

-

Paj – jag älskar paj. Jag har nog aldrig smakat en paj som jag inte tycker om? Perfekt att man kan köra på en höft och lägga i det man har hemma alternativt lite rester så har man snabbt och enkelt en middag. Passar dessutom suveränt bra i matlådan. Kanske är det så att paj är den ultimata maträtten? Kommentera gärna vad du tycker.

Kycklingtacopaj har jag läst om hos Matplatsen för länge sedan och gjort många gånger sedan dess. Lite otippat med vitkål i pajen, men det bidrar bara till den goda smaken. Jag har hittat receptet hos Matplatsen, men idag tillsatte jag både bacon och tomater, så det här är min variant, drygt 6 pers:

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

1 grillad kyckling
1 gul lök
3 dl skuren vitkål
1 paket bacon
1 påse taco-kryddmix
1 dl créme fraiche
1 dl Philadelphiaost (alt 2 dl creme fraiche)
1 dl grädde
2 tomater
1 smör/olja att fräsa lök och vitkål i
Hushållsost att riva eller skiva över

Börja med pajdegen. Där brukar jag ta fram smöret ett tag innan och dela upp det i mindre bitar så det blir mera lättarbetat. Blanda ihop smör och mjöl till en deg och tryck ut det i en ugnsfast form. Förgrädda i 200 grader, 10 min.

kycklingtacopaj

Rensa den grillade kycklingen och dela i mindre bitar. Dela vitkålen och baconet i mindre bitar och hacka löken. Stek först löken i olja och pudra över tacokrydda och lite vatten. Ta med kycklingbitarna, vitkålen och baconet. Låt puttra och bli riktigt varmt, ca 10 min. Blanda i grädde, creme fraiche och ev Philadelphiaost, smaka av och ta ev i mera tacokrydda.

kycklingtacopaj1

Lägg upp i den ugnsfasta formen och skiva tomater på toppen. Strö på riven ost, eller hyvla skivor. Servera med grönsaker. Det blir rätt mycket mat, men supergott att ha till middag och supergott att ha i matlådan ett par dagar framåt.

kycklingtacopaj2

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Lämna ett svar