Fröknäcke ”vad jag hade hemma”

-

Fröknäcke är bara såå gott. Har man gjort en sats så kan man gå och småknapra på knäcket helt utan pålägg, men det funkar såklart också med bara smör eller smör & ost. Eller varför inte en bit brieost på knäcket och en god marmelad tillsammans med ett glas gott vin? Mums säger jag bara!

Den här gången blandade jag lite mera och gjorde Fröknäcke ”vad jag hade hemma”. Jag har gjort mitt vanliga fröknäcke massor av gånger och älskar det! Jag har också gjort majsknäcke vilket var lite porösare. Supergott att ha avokado och lite citronpeppar på, men det föll sönder lite lättare. Nåväl, idag ville jag göra något nytt och det blev en liten blandning av dessa två:

1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl vetekross
½ dl polenta
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl mjöl
½ msk flingsalt
1 msk honung
0,5 dl matolja
1 dl kokhett vatten

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda sedan ihop alla fröer/gryner och häll sedan ner honung, olja och kokhett vatten. Blanda snabbt ihop degen/smeten och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg sedan ett annat bakplåtspapper över, och ta en liten kavel eller liknande och tryck på så sätt ut degen/smeten. Jag har en barnkavel kvar sedan tjejerna var små, så den passar perfekt.

froknackeblandat

Grädda tills brödet börjat bli lite gräddat och ta sedan ut plåten. Vill man få jämna skivor så skär man nu, medans brödet är varmt. Annars kan man bara låta det svalna och sen bryta brödet i bitar.

Fröknäcke "vad jag hade hemma"

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar