Kasslergryta med nudlar

-

Då jag hade en bit kassler i kylen, så ville jag göra något nytt av den. Jag funderade ett tag på vanlig stekt kassler med ananas i någon form, men det kändes väldigt tråkigt en lördagkväll. Så jag gick in på Kryddburken och hittade en kasslergryta med nudlar.

200 gram äggnudlar
1 bukett broccoli
ca 300 gram kassler
1 burk minimajs
1 liten burk ananas
1 röd paprika
1 dl sweet chilisås (sötstark)
Sriracha-sås eller vanlig chili

Koka nudlarna al dente och häll av vattnet. Ställ åt sidan så länge. Börja sedan med att förvälla broccolin i saltat vatten. Här är också ett bra tips från Kryddburken som jag använde för första gången, och det var inte den sista gången  – det blev jättebra!

Lägg ner hela buketten upp och ner i en skål, häll på kokande vatten från tex en vattenkokare och lite salt och låt broccolibuketten ligga kvar tills vattnet svalnat. Då är broccolin lagom att skära i mindre bitar och lägga ner i en gryta eller wok precis innan servering.

Strimla kasslern och fräs på i stekpanna eller wokpanna tillsammans med strimlad paprika, minimajs och ananasbitar. Slå på sweet chilisås och spadet från ananasen. Låt fräsa ihop tills allt fått en karamelliserad, glansig yta. Vänd ner nudlar och broccoli. Smaksätt med sriracha-sås alternativt vanlig chili.

Kasslergryta med nudlar
Ser ni vilken härligt grön färg som broccolin lyckats behålla? – prova sättet med kokande vatten i en skål som jag beskriver ovan.

Servera tillsammans med crème fraiche och mera sriracha. Vi var tre personer som alla tog en portion till, men det kommer ändå att räcka till matlådor i veckan. Så ganska mycket mat, men väldigt god mat!

Visste du att?

Sriracha är en stark chilisås, gjord på solmogna chilifrukter, vinäger, vitlök, socker och salt. Den är uppkallad efter kuststaden Si Racha i Thailand.

Källa: Wikipedia

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar