Hemmagjord rabarberglass

-

Ifall ni inte funderat ut någon efterrätt till ikväll, så har jag ett bra tips: Hemmagjord rabarberglass för ca 8 personer! En perfekt efterrätt att förbereda inför midsommar, då glassen kan stå färdig i frysen redan dagen innan, men den hinner frysa ifall ni rör ihop den samma förmiddag.

Jag hittade receptet inne på Instagram och kontot tipsochtrix_ Det enda jag gjorde var att lägga till mortlade kardemummakärnor, vilket är supergott tillsammans med rabarber! Det instagramkontot är för övrigt ett väldigt roligt konto, där jag får tips om allt möjligt – nästan inget handlar om mat, men bra tips helt enkelt.

Ca 400 g rabarber
1/2 dl vatten
1/2 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemummakärnor
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, 400g

Skär rabarbern i mindre bitar, Lägg i en kastrull coh häll på vattnet. Låt koka ordentligt så rabarbern går sönder och vattnet kokar bort. Fyll på med sirap, vaniljsocker och mortlade kardemummakärnor och blanda väl. Låt koka en stund till. När det blivit en tjock kräm ställer du den för att svalna. Den ska vara max rumstempererad när du går vidare och blandar den i glass-smeten, ännu hellre kylskåpskall.


Jag kokade ihop min rabarberkräm kvällen innan och den fick stå i kylskåpet över natten

Vispa grädden så den blir fluffig, Häll ner den kondenserade mjölken och blanda väl. Blanda ner rabarberkrämen och blanda väl. Klicka upp i portionsglas eller i en större bunke.

Jag valde en hjärtformad form och la plast i botten, för att jag skulle kunna få upp glassen snyggt. Innan infrysning, så plasta även ovansidan så det sluter tätt.

Ifall det är en bunke så behöver den frysa åtminstone 6 timmar, portionsglas går fortare. Servera tillsammans med tex jordgubbar eller som jag gjorde:

Vid servering, så valde jag att lägg på halvor av nyheten Ballerina chokladboll som jag hittade på en affär bara häromdagen. Även minimaränger och chokladsås. Pimpade det sista med svenska flaggor.

Hemmagjord rabarberglass

Gillar ni sedan kombinationen rabarber och kardemumma, så måste jag få tipsa om mina rabarbersnittar. Eller kolakakor med just rabarber och kardemumma. Så goda!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelInför midsommar
Nästa artikelFotbolls-VM

Kommentera