Chokladgrottor med limecurd

-

Hallongrottor ni vet? En av de enklaste och samtidigt godaste småkaka en kan baka, enligt mig. Helst den varianten med marsanpulver i. Så god! Så slog det mig en dag, att jag borde kunna göra chokladgrottor med limecurd och att det blir lika gott? Sagt och gjort, nästa lediga kväll blev det bakning.

Jag använde mitt vanliga recept men minskade något på vetemjölet och tillsatte kakao istället. Jag hade bara limecurd hemma, men det går såklart lika bra med lemoncurd.

125 gram smör
3/4 dl socker
3/4 tsk bakpulver
1 3/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1/2 dl marsanpulver för kokning
Limecurd

Ta gärna fram smöret en stund innan du ska baka, så det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200 grader och blanda i alla ingredienser med smöret, förutom din limecurd. När allt är blandat, ta fram en plåt och ställ ut ca 20 småbrödsformar.

Chokladgrottor med limecurd

Rulla bollar av degen och lägg i formarna, när alla formar är fyllda, så doppa tummen i lite mjöl innan du gör ett tumavtryck ner i degen. Placera en klick sylt i groparna och sätt in plåten i ugnen. Låt stå 10-15 min, tills kakorna blivit gräddade (svårare att se på en chokladgrotta, men håll koll på tiden samt titta på kakorna så syns det ändå).

Chokladgrottor med limecurd

Småkakor är så gott! Jag äter alla gånger hellre en småkaka till kaffet, än att jag äter godis. Även hellre en småkaka (eller två) istället för en gräddig tårta.

Är ni sugna att utforska området grottor lite närmare och olika smaksättningar, så har jag samlat mina olikabakverk här.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar