Bananscones med havtornskross

-

Någon gång ibland så blir jag så otroligt sugen på scones till frukost. Alltid på en helg, då jag vaknar utan väckarklocka och utan planer. Den här gången visste jag att jag hade ett par bananer som börjat bli bruna så jag snodde ihop en smet-deg bananscones med havtornskross.

Havtornskross hittade jag i en butik då vi var på Åland förra året och jag brukar strössla över ifall jag äter fil och müsli till frukost. Den här gången tillsatte jag det i sconesdegen istället.

75 gram rumsvarmt smör
6 dl vetemjöl (alternativt 1 dl grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl)
3 tsk bakpulver
2 msk havtornskross
2 bananer
1 ägg
2 krm salt
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 220 grader. Blanda mjöl, salt, bakpulver och havtornskross i bunken. Tillsätt rumstempererat smör i småkuber och finfördela i mjölblandningen (det är enklast att göra med fingrarna)

Tillsätt mosade bananer, ägg och mjölk. Blanda ihop till en kladdig deg. Fördela degen till nio bullar på en plåt med smörpapper (använd två skedar.) Fukta ev händerna med vatten och jämna till bullarna.

Grädda sconesen mitt i ugnen i 15-20 minuter, men vakta mot slutet då alla ugnar är olika.

Bananscones med havtornskross
Bananscones med havtornskross

Servera dina bananscones med havtornskross med valfritt pålägg. Jag gillar Philadelphiaost, vanlig hårdost, marmelader, leverpastej och gurka. Inte på samma scones utan olika på varje bit. Den här gången blev det Philadelphiaost, vanlig hårdost och lemon curd och ett glas mjölk på sidan.

Bananscones med havtornskross
Bananscones med havtornskross
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBucketlist sommaren -19
Nästa artikelBihotell med bambupinnar

Kommentera