Tre utflyktstips runt Kristianstad

-

Nu när Sverige öppnat upp och vi kan fundera på sommarens semester, så vill jag tipsa om tre utflyktstips runt Kristianstad. Jag fick möjligheten att besöka Kristianstad i maj 2019 och har många fina minnen därifrån.

Att just i maj åka från ganska tråkiga Jämtland (skidsystemen har stängt även om det finns snö kvar, men innan golfbanan har öppnat) till sommarvarma Kristianstad var en höjdare och något jag kan tänka mig att göra fler gånger. Ta en weekend inom Sverige och njuta av att Sverige är avlångt.

Sotnosens korvcafé
Mil efter mil med blommande rapsfält

Sotnosens korvcafé

Ett mysigt ställe vi besökte var Sotnosens korvcafé. Det låg då i norra Kristianstads kommun, närmare bestämt på Karstad gård i Österslöv. De var i full gång att öppna även i Fornstugan i Tivoliparken inne i Kristianstad. Vad jag har förstått så blev det svårt att driva två ställen, så numera finns de bara i Fornstugan.

Oavsett så är de väl värda ett besök och att prova på deras korvar. Det är det de är specialiserade på, men de bjuder också på en hel del annat gott. Läs gärna mera från mitt besök förra året.

Bakom hela Sotnosen står dessa två damer, eller korvmadammer som de kallar sig själva. Veronica Börjesson och Maria Bub, två hårt arbetande sköna tjejer som vill göra bra mat rolig igen. En hel del bus i deras vardag, samtidigt som de lagar otroligt god mat.

Sotnosens korvcafé

Absolut home i Åhus

Ett annat besök vi gjorde i Kristianstad var att besöka Åhus. Det är ett samhälle som ligger granne med Kristianstad (17 km mellan) och framför allt känt för fabriken Absolut Vodka. Vi fick vara med på en turistgenomgång av Absolut’s historia i The Åhus Villa och hur de tänker och utvecklas. En otroligt proffsig genomgång och en duktig berättare i Filip. Läs gärna mera här.

Besök på Absolut Home

Ett besök som var intressant, jag gillade framför allt att de bara jobbar med lokala produkter. Tex så är allt vete som behövs till vodka-tillverkningen odlat av skånska bönder. Även alla glasflaskor tillverkas lokalt i Åhus. Besöket var också lärorikt, då jag fick lära mig skaka en äkta Cosmopolitan. Jag fick titeln Certifierad Master Shaker (har dock inte skrivit in den i min CV ännu).

Besök på Absolut Home
Cosmopolitan

CocoonMeetings

Mitt sista tips är CocoonMeetings om ligger i Degeberga utanför Kristiansstad (25 km). En otroligt charmig gård och en otroligt driftig dam driver både boende och restaurang (förutom hennes man som driver julgransodling med flera anställda). Jag och Daniel fick chansen att sova i en av deras cocoons – ett hotellrum som ligger i naturen, närmare bestämt en gammal jordkällare som är omgjord. Ordet Glamping – vilket står för Glamorous Camping

Cocoonmeetings
Cocoonmeetings
Lägg till en sprakande braskamin till vänster om mig, så har du mysighetsfaktorn klar

CocoonMeetings var inte bara ett helmysigt boende, utan även en fantastisk middag. En femrättersmiddag som ni kan hitta beskriven här, där de utgår ifrån lokala råvaror samt ett passande vinpaket till, bara naturviner.

Mätta och belåtna gick vi över ängen till vårt boende och sov otroligt gott i tystnaden. Ingen el var dragen, så ingen fläkt, inget kylskåp, ingen trafik – bara en sprakande eld och i övrigt en kompakt tystnad.

Morgonen därpå gick vi över samma äng och mötes av en god frukost. Så skönt och avslappnat ställe!

Cocoonmeetings
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera