Pasta Carbonara med julskinka

-

En ny resträtt för att ta vara på julmaten kommer här, en Pasta Carbonara med julskinka. Riktigt gott!

Jag valde att ta i en burk majs också, men det är valfritt. Det är egentligen ingen majs i en Pasta Carbonara. Och inte heller grädde, men det gör rätten otroligt krämig, så det har jag oftast i. Vill du göra en Pasta Carbonara original, så har jag den också. Till servering så tog vi också tillvara på ungsstekta rödbetsklyftor, som vi hade på julbordet men som inte gick åt.

Men tillbaka till denna variant, passar perfekt en lat söndag – och det passar lika bra som lunch som middag, så ta det som passar dig bäst. Ev rester funkar dessutom finfint i matlådan ifall ni jobbar imorgon.

Valfri pasta, jag tog vanlig torr spagetti
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Strimlad julskinka
1 liten burk majs
Ca 1 msk vetemjöl
1 dl grädde
Salt & Svartpeppar
2 ägg

Sätt igång en pastakastrull med vatten och ta fram en stekpanna. Hacka lök och vitlök och låt fräsa någon minut. Häll i strimlad julskinka och även majs. Blanda runt och låt fräsa någon minut till. Strö över vetemjöl och sedan grädde (alternativt skaka ihop mjöl och grädde i en skak) och rör om. Låt puttra ihop medan pastan kokar.

Häll av pastavattnet och häll tillbaka spagettin i kastrullen. Häll även i carbonaran från stekpannan och blanda runt. Knäck ett ägg och blanda ner så du får en krämig pasta.

Pasta Carbonara med julskinka
Pasta Carbonara med julskinka

Häll upp på ett snyggt fat, salt och peppar samt så många äggulor som ni vill ha. Snyggt och klassiskt att servera i ett äggskal ovanpå. Och var inte rädda för att använda svartpeppar – Pasta Carbonara betyder ”Kolarhustruns pasta”, så svartpepparen ska symbolisera koldamm.

Pasta Carbonara med julskinka
Daniels bild
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera