Philadelphiaglass

-

Lillördag och vad kan väl då passa bättre än en god efterrätt eller kvällsfika? Jag råkade på ett recept på Philadelphiaglass häromdagen och läste med stort intresse då jag hade både Philadelphiaost och grädde hemma i kylen. Några hade kommenterat, vissa för länge sedan, och jag snodde ihop en egen mix. Det skulle tom kunna vara så att jag gjort denna glass då den publicerades i början av 2000-talet och kanske är det jag som kommenterat långt tillbaka?

Men tillbaka till receptet. Jag har inte följt receptet inne hos Ica till punkt och pricka, utan satt samman ett eget baserat på de kommentarer som också finns publicerade. Så här är min variant:

200 g Philadelphiaost
2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 äggulor
Skal och saft från 1/2 citron
3 äggvitor
10-12 digestivekex

Ta fram tre bunkar. Börja med att vispa din äggvitor till ett fast skum i en torr och ren bunke. Blanda ost, socker och vaniljsocker i din andra bunke. Vispa grädden i din tredje bunke.

Rör ner äggulorna, en i taget, i ostmassan och blanda om. Riv skalet och pressa i saft från halva citronen. Avsluta med att vända ner vispad grädde och äggvita, men rör försiktigt för att behålla luften i äggvitorna.

Smula kexen (jag krossade i min mortel) och strö hälften i en form med löstagbara kanter. Bred ut smeten i formen och strö på resten av kexsmulorna. Frys i minst 4 timmar.

Philadelphiaglass

Servera din glass genom att ta fram den en stund innan servering, och servera med färsk frukt. Hallon, kiwi, apelsin eller vad som finns hemma.

Philadelphiaglass
Philadelphiaglass
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera