Paprikapaj med broccoli och ädelost

-

Jag fortsätter gärna med vegetarisk mat, det känns fräscht och bra för mig och min mage. Det känns också som helt rätt val för både vårt klimat och min plånbok. Här knåpade jag ihop en paprikapaj med broccoli och ädelost, på lite av vad jag hade hemma. Ädelost är en god smaksättare som jag kan ta till här och där. Jag har i princip alltid något paket eller ask hemma.

Först min vanliga pajdeg:

100g mjukt smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

Ställ fram smöret i mindre bitar i rumstemperatur så det hinner mjukna, åtminstone 30 min är bra. Blanda sedan smöret med både vete och grahamsmjöl så det blir en deg. Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda i tio minuter, 200 grader. Ta ut formen och lägg i fyllningen.

Sen fyllning:

1 broccoli, både buketter och stammen
1 röd paprika
100-150 g Castello, Creamy Blue

2 ägg
1,5 dl grädde
3-4 msk soltorkade tomater-paste
Riven ost

Servering:

En god sallad
Creme fraiche
Ev Srirachamajonnäs

Dela en paprika i mindre bitar och sprid ut i det förgräddade pajskalet. Fortsätt med broccolibuketter och hacka även ner broccolistammen fast i mycket mindre bitar. Stammen är mera kompakt och behöver därför hackas i mindre bitar. Sprid ut valfri mängd ädelost, jag hade Castello hemma.

Paprikapaj med broccoli och ädelost

Knäck ägg i en skål och mät upp grädde. Vispa och smaksätt med 3-4 msk soltorkade tomater-paste alternativt hackade soltorkade tomater. Smaksätt även med salt och svartpeppar. Häll äggbladningen över och toppa sedan pajen med riven ost.

Sätt in i ugnen ca 30 min och under tiden hinner du hacka ihop en sallad och duka fint. Sätt fram pajen och förse er av en god vardagsmiddag.

Paprikapaj med broccoli och ädelost
Paprikapaj med broccoli och ädelost
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelLjusa brytbröd
Nästa artikelRunebergstårta

Kommentera