Äpplen är i säsong så det är bara att festa loss! Häromdagen gjorde jag väldigt god äppelcheesecake i glas för fyra glas som är väldigt enkel att fixa. Den var så god så det blev två olika serveringar, därav två olika bilder. Extra gott då jag hittade äpplen som heter Saga, precis som min dotter.
Jag gjorde det enkelt för mig och toppade mina glas med färdig granola som jag fick med i min senaste Smakbox. Granola Lingon & Karamell från Frebaco Kvarn.
Äppelkompott
2 äpplen
1 msk vatten
2 msk strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kanel
Cheesecakekräm
300 g Philadelphia Original
1,25 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
0,5 tsk vaniljpulver
Börja med äppelkompotten. Skär ner äpplena till små tärningar, spara skalet, där sitter mycket smak. Lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kryddor. Låt koka tills äpplena blivit mjuka men inte kokat sönder. Ställ åt sidan för att svalna.
Fortsätt med din cheesecakekräm. Vispa ihop Philadelphia och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp. Det är svårt att få den helt klumpfri med vanlig visp, så kör elvispen direkt. Tillsätt florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Lägg äppelkompotten i botten på fyra serveringsglas, toppa med cheesecakekräm och avsluta med valfri granola. Jag toppade mina glas med lite extra kanel, men det är valfritt.