5 tips till kanelbullens dag

-

Som ni förmodligen redan vet så är det kanelbullens dag på måndag. En av dessa temadagar som finns året runt, men en av de temadagar som jag inte vill missa. Allra godast är att baka sina kanelbullar själv men det är inte alltid en hinner det. I år är det dock optimalt då temadagen infaller efter helgen. Här kommer mina 5 tips till kanelbullens dag så du får inspiration för ev bakning i helgen.

Vanliga hederliga kanelbullar

Här är mina helt vanliga kanelbullar där jag plockat receptet från vetemjölspåsens sida. Klassiskt och bara otroligt gott! Inte världens finaste bilder, men jag var nybörjare i bloggvärlden 2016. Goda är de oavsett!

Varianter på dessa kan vara Kanelbullar med rågmjöl som håller sig saftiga längre eller Kanelbullar med brynt smör.

Ifall en gillar bullar men kan tänka sig annan smak så måste ni prova mina Rimbobullar. Snabba och galet goda!

Hembakta bullar

Kanelbullekladdkaka

Ifall ni har mera tight om tid, så kan ni enkelt svänga ihop en kanelbullekladdkaka. En kladdig kaka med de rätta smakerna och att den är klar på runt 30 min istället för ett par timmar som det tar att baka vanliga bullar.

Bullar och kladdkaka

Kanelbullesockerkaka

Ett annat sätt att kombinera två olika bakverk men fortfarande få rätt kanelbullesmak är att göra en kanelbullesockerkaka i långpannan. Också snabbare och enklare än att baka vetebullar och riktigt god fast på att annat sätt.

Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesnittar

Gillar ni tanken på snabbt och enkelt så tycker jag att ni ska prova mina kanelbullesnittar. Tänk favoriten kolakakor fast med kanelbullesmak. Kan det bli bättre?

kanelbullesnittar

Kanelbulletrifle

Ett sista tips och det kanske passar bäst nästa helg? När ni moffat kanelbullar så det står ut genom öronen men ändå finns det kanelbullar kvar. Gör då en kanelbulletrifle som helgmiddagens efterrätt. Så gott och smidigt att göra av skafferitorra bullar. Perfekt också då det är de svenska äpplenas högtid.

Kanelbulletrifle
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar