Asiatisk morotssoppa

-

Lite crossover att mixa svenska morötter som är i säsong tillsammans med asiatiska smaker samt pasta. Asiatisk morotssoppa blev gårdagens goda veganska middag. Vi valde att äta tillsammans med mjukt bröd, men det är inte heller ett måste.

Jag valde att koka pastan halvvägs i en annan kastrull då jag ville mixa grönsakerna släta i morotssoppan innan jag la i pastan. Det är valfritt, i receptet från Lantmännen så kokar de pastan i morotssoppan direkt.

3 dl torr pasta, jag använde fusilli
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Sriracha eller hackad chili
1 cm färsk ingefära
Olja att fräsa i
3 morötter
1-2 msk röd currypasta
1 förp krossade tomater (jag tog min tomatburk från senaste Smakboxen)
400 g kokosmjölk
ca 5 dl vatten
Thaifond alternativt en grönsaksbuljongtärning

Hacka lök, vitlök samt ingefära. Riv morötterna grovt. Sätt igång två kastruller. En med pastavatten och den andra med lite olja i botten. Lägg i lök, vitlök, Sriracha samt ingefära och låt fräsa. Tillsätt morötterna och currypastan och låt fräsa lite till.

Häll på både krossade tomater, kokosmjölk och vatten och låt koka upp tillsammans med fond eller buljongtärning. När pastan kokat ungefär halvvägs, häll av pastavattnet. Ta morotssoppan av spisen och mixa med en mixerstav. Ställ tillbaka kastrullen och häll ner pastan i morotssoppan. Låt koka så pastan blir klar, späd ev med mera vatten.

När pastan är klar, så är en kastrull asiatisk morotssoppa klar och redo att serveras. Garnera ev med färsk koriander och kokoschips. Jag hade ingetdera hemma, så det fick istället bli en basilikablad och svartpeppar.

Asiatisk morotssoppa
Asiatisk morotssoppa
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera