Ostfondue på Tivars

-

I slutet av oktober så begav vi oss ut i mörkret och över Storsjön för att komma till Tivars på Norderön. Tanken var att vi skulle äta ostfondue på Tivars. Resan börjar då såklart med att färjan ut till Norderön.

Färja Norderön

Restaurang Tivars är ett kök och servering som funnits i 10 år. Restaurangen ligger i nära anslutning till den bondgård (ifall ni zoomar så ser ni att det står Tivars på silon i bakgrunden) som också levererar mycket av de råvaror som Tivars serverar. I just ostfonduen så kommer all ost från gården, vilket känns lite speciellt.

Tivars
Tivars brygga
Tivars brygga och sjöbar som är en riktigt skön plats i sommarvärmen

Urban Olausson är den 12:e generationen som driver Tivars. Han har dock arrenderat ut gården just nu, då han istället driver mejeriavdelningen som levererar 3 ton ost varje år. Under vår middag så kom han in ett par gånger och pratade om sin osttillverkning och visade även upp de verktyg som han behöver för att lyckas. Väldigt intressant att få höra mera av själva hjärnan bakom.

Ostfondue på Tivars

Tillbaka till vår middag. Jag tog Daniel med mig ut till Tivars och vi fick en romantisk middag tillsammans. Vi skulle ha åkt med ett par kompisar till, men där satte förkylning käppar i hjulet.

Ostfondue på Tivars

Förutom en stor gryta med smält ost, så fick vi tre sorters bröd, två sorters skinka, blomkål, tomater, kronärtskockor och pickles.

Ostfondue på Tivars

En trevlig middag med trevligt sällskap och ett härligt sorl i restaurangen. Och nu har jag nog ätit ost så jag klarar mig året ut ;)

Tivars restaurang ligger lite utanför och kräver biltransport och planering, men det känns också extra speciellt att komma ut i Skärgår’n. Deras fikabuffé på vissa helger går inte heller av för hackor. Vi besökte den senast på vår Skörderesa och vill gärna åka och fika igen.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Föregående artikelFrench 75 som fredagsdrink
Nästa artikelKladdkakans dag 2021

Kommentera