Årets största pizzadag

-

Idag, den första januari varje år, är årets största pizzadag. Vi är så många som äter pizza idag, så den utsetts till internationella pizzadagen. Och pizza är gott! Inte nödvändigtvis de köpta, varken från pizzerian eller definitivt inte från frysdisken på affären, men de som görs hemma.

Och lugn, det finns genvägar!

Mitt bästa tips är att gå till närmaste pizzeria och köpa deras pizzadeg. Runda snygga degklumpar som du enkelt bakar ut hemma. Jag har nog aldrig fått så rund pizza som när jag använde pizzerians degklump. När de dessutom bara kostar 10-15kr/st så är det helt klart värt det. Väl hemma så lägger du på vad du gillar på din pizza.

Köpa pizzeriadeg
Köpa pizzeriadeg

Ett annat tips är att köpa färdig pizzadeg i butiken när du ändå handlar topping. De är inte lika goda som pizzerians deg, eller ännu hellre hemmabakad deg, men de är helt ok! Med valfri topping, så har du en enkel middag snart klar.

Topping på pizza?

Topping sen då? Ta vad du känner för, det allra mesta funkar på en pizza. För inspiration så kan du surfa in till valfri pizzerias hemsida och skrolla deras menyer. Blanda som du känner för och ta dig till butiken för att ev kompletteringshandla. Här nedan kommer några av mina förslag:

Julpizza med getost och grönkål
Julpizza med getost och grönkål
Vit pizza till middag
Vit pizza med tre sorters vit ost. Ricotta i botten, sen både fetaost och mozzarella ovanpå
Röd pizza till middag
Min röda pizza med tomater, salami och ugnsbakade rödbetor
Grön pizza till förfesten
Jag har även gjort en grön pizza med pesto, grön paprika och gröna oliver

Egen pizzaugn

Jag måste också få tipsa om att göra egen pizza hemma ifall ni har en egen pizzaugn. Elda med pellets eller små vedstickor som gör att ugnen blir jättevarm. In med pizzan en kort kort stund och det blir som på pizzerian. Här en pizza från i somras, då vi åkte på vårt romantiska Mystyr-äventyr.

Kantarellpizza Mystyr
Pizza med kantareller, skinka, färska tomater och mozzarella
Kantarellpizza Mystyr

Nyårsutmaning?

Nyårslöften och nyårsmål är väldigt vanliga igår på nyårsafton och här kommer en nyårsutmaning. Om ni ändå vill beställa en pizza från pizzerian idag, så kanske ni ska välja en annan sort än ni vanligtvis beställer?

Alva fick i uppgift att köpa pizza en dag och skulle överraska mig. Hon kom hem med pizza Marias vilket passade alldeles utmärkt! Eller så åker ni till pizzerian, tar fram deras meny – blundar och pekar. Den pizzan får det bli!

Pizza Marias

Valfritt såklart, men om inte idag så kanske en annan dag? Utmana era invanda rutiner och bli lite klokare på köpet. Kanske upptäcker ni en ny favoritpizza?

Andra nyårslöften eller nyårsmål?

Ang nyårsmål så vill jag också tipsa om tidigare inlägg jag skrivit i frågan. Förra året så hade jag en diskussion i inlägget Mål med 2021? men jag har även avslappnade och mera inåtvända funderingar i inlägget Inför 2021 – nyårsmål? Även Nyårsönskningar 2020 är kloka tankar. Vi kanske ska sluta hetsa i livet? Tagga ner och se våra medmänniskor mera? Våra barn framför allt – de behöver vår tid mer än någon annan.

Nyårsmål

Om ni ändå vill utmana er med fysiska utmaningar – gör det! Jag har ett gäng i min ryggsäck och jag är väldigt glad för dem alla! Både En Svensk Klassiker och Tjejklassikern är gjorda, jag är världsrekordinnehavare och jag har sprungit fem st halvmarathon i mitt liv – fastän jag inte ens gillar att springa. Jag har besökt Sveriges alla ytterligheter och siktar sedan ett tag tillbaka på vårt toppförsök på Kilimanjaro i Tanzania. 2022 kanske vår resa blir av?

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar