Mars 2022

-

Ett sent inlägg idag, men vi har haft en fullbokad lördag. En otroligt skön sovmorgon och sen röjde vi det mesta i vardagsrummet, då en snickare och en elektriker kommer imorgon. Lite renovering av vardagsrummet står på tur. Då det är den 2:a april idag, så väljer jag att titta bakåt i backspegeln och mars 2022 en kort stund. Vilka inlägg gick bra och vilka vill jag pusha för en extra gång?

Förstaplatsen i mars 2022 togs hem av min treveckorssallad. En väldigt god vitkålssallad som går att äta till all slags mat och det ju otroligt smidigt att den står färdig i kylen när en kommer hem från jobbet. Om den sen räcker i tre veckor? Nja, här hemma tar den slut mycket snabbare än så.

Treveckorssallad med vitkål och morötter

Andra inlägg jag vill uppmärksamma

Andra godingar från mars 2022 är bland annat Asiatisk zucchinipannkaka. Jag har lagat väldigt mycket asiatisk mat under 2022 då jag tycker att det är såå gott! Sök gärna på mina asiatiska rätter som jag lagat.

Asiatisk zucchinipannkaka

Det finns fler rätter med asiatisk touch och en riktigt god rätt är Risnudlar med teriyakikyckling. En stor laddning mat, så förutom middag så räcker maten till både en och två matlådor (beroende på hur många ni sitter runt bordet såklart). Perfekt!

Risnudlar med teriyakikyckling

Även Dan Dan nudlar med blandfärs är också med asiatisk touch och bara så gott! Lite starkt kanske men då brukar jag ta en klick creme fraiche på sidan – det svalnar av hettan på ett gott sätt!

Dan Dan nudlar med blandfärs

Ifall ni istället söker en helgmiddag och lite finare mat, så måste jag få tipsa om en Ljummen sallad med rödbetor och chèvre. Så gott och snyggt att lägga upp! Ställ fatet mitt på bordet och låt dina gäster ta för sig!

Ljummen sallad med rödbetor och chèvre

Även en varm smörgåstårta tillhör helgrätterna och kanske till och med något kalas? Eller en rätt att servera till påsk? Oavsett är den också bara såå god!

Varm smörgåstårta med paprika och purjolök

Något sött vill vi väl också få tips om? Jag älskar faktiskt att få en kaka till kaffet på helgerna, att få lyxa till det en aning. Och det finns inget bättre än hembakat fika! Till exempel den här Silviakakan med chokladglasyr. Den försvann fort här hemma, då den var så god!

Silviakaka med chokladglasyr

Eller gillar ni hellre en torr kaka till kaffet? Jag älskar verkligen kolakakor, då de går att variera i absurdum tror jag. Ni hittar mina tidigare varianter här, men också min nyaste variant. Kolakakor med toscasmet i mitten. Yummie!

Ljusa kolakakor med tosca

Förutom matlagning eller bakning?

Förutom att stå i köket så gör jag ju en hel del annat också. I februari så åkte vi till Milano för att sedan hoppa på Trenitalia och deras tågrutt Frecciarossa 1000. Så häftigt att susa fram i lyxiga säten i 300 km/h! Inlägget postades i mars, därför kommer det med i denna sammanfattning. Även Daniel har postat om denna resa.

TrenItalia Modane
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar