Tilltugg till fredagsdrinken

-

Oftast brukar jag posta en fredagsdrink på fredagsmorgonen, så ni ev hinner kompletteringshandla alkohol eller tillbehör inför kvällen. Men idag har jag ingen drink utan istället tänkte jag på tilltugg till fredagsdrinken. Det är ju alltid nice att ha något enkelt att tugga på till sin goda dryck.

Visst – det är enkelt att bara öppna en chipspåse och äta direkt ur påsen, men det går också att göra lite snyggare tilltugg väldigt enkelt. Här kommer några av mina tips men du kan också se hela min kategori här.

Apropå chips så är det supergott att Västerostgratinera chipsen en kort stund (så osten smälter) och sedan garnera med granatäpplen och ev torkad timjan. Om du sedan vill ha en chipsdipp till det, så rekommenderar jag min parmesandipp med tryffelolja. Mmm!

Chips med Västerbottensost

Om vi sedan vill servera chips ännu lite finare så var det jättegott att lägga upp chipsen tillsammans med löjrom, creme fraiche och lite färska rädisor. Kanske dricka champagne på sidan?

Champagnetilltugg med chips och löjrom

Om du vill gå loss lite med din kreativa ådra, så är det både snyggt och gott att servera pestotilltugg i passande form. Jag gjorde den i form av en julgran, men det går att göra vilken form som passar för årstiden.

Pestotilltugg

Eller kanske några snittar passar bra till kvällens drink? Jag gillade de här godingarna skarpt – Rostbiffsnittar med lemon curd.

Rostbiffsnittar med lemon curd

Jag avslutar med det tilltugg som jag gjort flest gånger i mitt liv. Otroligt goda kaviarsnurror tillägnade självaste Lillbabs. Inte mina bästa bilder, det var i början av min karriär men såå goda! (skriver upp på min att-göra-lista att ta nya bilder).

Kaviarsnurror

Det var mina tilltugg till fredagsdrinken för idag, hoppas att ni hittar något som ni gillar eller skriver upp på er testa-lista. Har ni några tilltugg som jag borde få prova så kommentera gärna här nedanför!

Trevlig helg på er fina läsare!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar