Banoffie pie med svarta vinbär

-

Ett tips till helgen och en god efterrätt. Det vanligaste är att en gör en banoffie pie med bananer, därav namnet, men jag testade att göra en Banoffie pie med svarta vinbär istället. Svarta vinbär är lite syrliga i sin smak och passade alldeles utmärkt till den söta karamelliserade mjölken.

Dagen till ära hade jag också hittat nya snygga glas på Röda korset – en secondhand-butik jag besöker med jämna mellanrum för att hitta snygga köksdetaljer. Så ett tips till er – gå in på en secondhand då och då så hittar ni nog snart några små guldkorn att köpa med hem för en billig peng.

Här är mängden för 8 glas, men det är bara att dela i mindre om ni är färre personer:

200 g digestivekex (ett halvt paket)
100 g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk, Dulce de leche
1-2 dl svarta vinbär
2 dl grädde
Ev hackad choklad som topping

Krossa digestivekex i en bunke eller en mortel och häll över smält smör. Här är måtten inte helt exakta, så häll i lite smör i taget och blanda runt. Som en förberedelse så kan du också hälla upp den karamelliserade mjölken i en skål, ta i lite ovispad grädde och blanda ut den till en något tunnare konsistens. Ta lite grädde i taget tills du är nöjd. Vispa också grädden till mjuka toppar.

Montering banoffie pie med svarta vinbär

Lägg kex-krosset i botten på dina snygga glas. Lägg på av den karamelliserade mjölken, några svarta vinbär och vispad grädde högst upp. Sen valde jag att göra om allt i ett lager till. Kexsmul, karamelliserad mjölk, svarta vinbär och grädde. Toppa med några fler svarta vinbär eller om du vill toppa med hackad choklad.

Så enkelt och så gott! Banoffie pie med svarta vinbär kommer att bli en ny favorit-dessert här hemma.

Banoffie pie med svarta vinbär
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera