Chipsdipp med brynt smör och Gruyère

-

Jag gillar chips med dipp. Framför godis faktiskt. Det gör Daniel och mig lite olika, då han föredrar godis alla dagar i veckan. Men notera också att jag skrev chips MED dipp, chips utan dipp kan jag faktiskt vara utan. Sedan något år tillbaka har jag börjat utforska lite matigare dippar och gillar dem mycket mer än den klassiska kryddpåsen från butiken. Senast i raden matiga dippar är denna chipsdipp med brynt smör och Gruyère.

Jag blandade ihop den här dippen förra helgen, då vi hade en helg utan några större planer. Vilket är ganska ovanligt. Både Daniel och jag har en väldigt aktiv fritid och många saker vi vill hinna med. Men ibland så tar vi oss också tiden att ta en drink och något gott tilltugg.

Nu tillbaka till chipsdippen, den var riktigt god, så ni bara måste prova. Får ni inte tag i (eller tycker att den är snuskigt dyr) Gruyèreost, så funkar det med en annan smakrik ost också. Receptet har jag hittat hos Katarina.

25 g smör
Ca 50 g finriven Gruyère
2 dl creme fraiche
Färskpressad citron
Salt & peppar
Gräslök
Ev tryffelolja att droppa över

Servera med goda, gärna lite kraftigare, chips, ex Svenska Lantchips

Bryn smöret en stund innan och låt svalna. Blanda ihop creme fraichen med det brynta smöret och tillsätt även finriven Gruyère. Smaksätt med citron, salt & peppar. Lägg över i en snygg skål och toppa med hackad gräslök.

Chipsdipp med brynt smör och Gruyère
Chipsdipp med brynt smör och Gruyère
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar