Rostad rotsakssoppa med chèvre

-

I helgen gjorde jag rostade rotsaker att äta tillsammans med min tjälknul dag två. Jag tog i lite i mina rotsaker, då jag ville att det skulle bli lite över då middagen var klar. När jag sedan hade rostade rotsaker över, så gick det snabbt att svänga ihop en rostad rotsakssoppa med chèvre på min Meatfree Monday.

Ungefär så här gjorde jag mina rostade rotsaker som fick bli en soppa:

0,5 blomkål
2 morötter
10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
Smör & Rapsolja
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta rotsakerna och skär i mindre bitar. Lägg rotsaksbitarna i en smord ugnsform och smaksätt med salt & peppar. Låt gå i ugnen tills rotsakerna blivit mjuka.

Dag två:

Rostade rotsaker
6-7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Ca 1 dl grädde
Salt & peppar

Till servering:
Jag valde att lägga i några bitar chèvre men Saga tog ett par klickar creme fraiche istället.
Lite solrosfrön
Ev torkad timjan
Några droppar god olja

Häll ner dina rotsaker i en kastrull och fyll på med vatten samt grönsaksbuljongtärning. Låt koka några minuter och mixa sedan sönder rotsakerna. Ställ tillbaka på spisen och häll i grädde. Låt koka upp och smaksätt sedan med salt & peppar.

Rostad rotsakssoppa med chèvre
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar