I helgen gjorde jag rostade rotsaker att äta tillsammans med min tjälknul dag två. Jag tog i lite i mina rotsaker, då jag ville att det skulle bli lite över då middagen var klar. När jag sedan hade rostade rotsaker över, så gick det snabbt att svänga ihop en rostad rotsakssoppa med chèvre på min Meatfree Monday.
Ungefär så här gjorde jag mina rostade rotsaker som fick bli en soppa:
0,5 blomkål
2 morötter
10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
Smör & Rapsolja
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta rotsakerna och skär i mindre bitar. Lägg rotsaksbitarna i en smord ugnsform och smaksätt med salt & peppar. Låt gå i ugnen tills rotsakerna blivit mjuka.
Dag två:
Rostade rotsaker
6-7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Ca 1 dl grädde
Salt & peppar
Till servering:
Jag valde att lägga i några bitar chèvre men Saga tog ett par klickar creme fraiche istället.
Lite solrosfrön
Ev torkad timjan
Några droppar god olja
Häll ner dina rotsaker i en kastrull och fyll på med vatten samt grönsaksbuljongtärning. Låt koka några minuter och mixa sedan sönder rotsakerna. Ställ tillbaka på spisen och häll i grädde. Låt koka upp och smaksätt sedan med salt & peppar.
