Broccolipaj med ädelost

-

Paj alltså… Det funkar alltid i min värld. Och en vegetarisk paj passar så bra vilken dag i veckan som helst plus att det funkar utmärkt i matlådan. Denna gång gjorde jag en broccolipaj med ädelost vilket blev väldigt gott. Då jag hade en restbit av en purjolök liggandes också, så fick den slinka med.

Min vanliga pajdeg:

100g mjukt smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

Ställ fram smöret i mindre bitar i rumstemperatur, åtminstone 30 min är bra. Blanda sedan smöret med både vete och grahamsmjöl så det blir en deg. Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda i tio minuter, 200 grader. Ta ut formen och lägg i fyllningen.

Fyllning:

1 stor broccoli (eller 3 små)
10 cm purjolök
2 ägg
1 dl mjölk
Ca 1 dl creme fraiche
140 g ädelost
Peppar
Vanlig riven ost

Börja med broccolin. Skölj den och dela i mindre bitar. Jag brukar även ta med stammen, men var noga att dela den i mycket mindre bitar, då de kräver längre gräddning än vanliga buketter. Lägg alla broccolibitar i ditt förgräddade pajskal tillsammans med skivad purjolök.

Bryt sönder ädelost och sprid ut i ett jämnt lager. Vispa ihop ägg, mjölk och creme fraiche och häll över grönsakerna i pajskalet. Toppa med peppar och vanlig riven ost och sätt in i ugnen ca 25-30 min.

Ställ fram broccolipaj med ädelost mitt på bordet och servera tillsammans med en vitlökssås och nachochips. Jag tycker att det är så gott att få något med crunch tillsammans med pajen.

Broccolipaj med ädelost

Broccolipaj med ädelost
Snyggt att lägga till röda tomater eller paprika för att få färg men jag hade inget hemma den dagen.
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar