Biff Stroganoff med fläskytterfilé

-

Hösten känns som mustiga grytor, tofflor på fötterna och mys framför brasan (I wish). Snön virvlar ner utomhus – vilket jag gillar – men då är det skönt att sitta inomhus i värmen och titta ut också. Kanske helst efter att man varit ute en stund. Antingen på någon aktivitet eller helt enkelt varit ute för att skotta. Då funkar det fin-fint med en gryta biff stroganoff på bordet, vilket hände för oss igår.

I butiker runt mig så har det varit bra pris på fläskytterfilé i veckan, så jag gjorde min biff stroganoff på den. Det ska väl egentligen lagas av nötkött (ryggbiff, lövbiff eller liknande) men det funkar alldeles utmärkt med fläskytterfilé också.

Ca 500 g fläskytterfilé
3-4 stora färska champinjoner
1 gul lök
1-2 msk tomatpuré
1-2 dl grädde
Salt & peppar
Ev Chili grillkrydda (hoppa över eller ta något liknande som ni har hemma)

Börja med att putsa fläskytterfilén och skär i 0,5 cm tjocka skivor. Jag valde sedan att dela varje sådan skiva i tre längder men det är valfritt. Hacka lök och skiva champinjoner.

Ta fram en stekpanna och börja med att fräsa på köttet. Lägg över i en gryta och fräs sedan på lök och champinjoner. Lägg över i samma gryta. Fräs tomatpuré lite snabbt i stekpannan för att få fram en sötare smak från tomatpurén. Lägg ner i samma gryta och flytta grytan till den varma plattan.

Häll på grädde och låt din biff stroganoff puttra ihop. Smaksätt med salt & peppar men gärna någon grillkrydda också.

Servera tillsammans med ugnsrostad potatis, potatismos eller ris och gärna en god sallad. På min tallrik fanns också en ugnsrostad vitlökssås.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar