Ni kanske kommer ihåg att jag tipsade om en hemmagjord pistageglass to die for i somras? Om inte, så tycker jag att ni ska göra glassen och ha redo inför helgens mys. Jag gjorde samma glass förra veckan, och idag blev jag sugen på en Affogato med pistageglass. Mums vilken god!
Vi var ju till Österrike i helgen och på en av våra fikastopp så valde jag en Affogato tillsammans med en Apfelstrudel. Kanske var det den koppen som gjorde att jag ville göra en Affogato igen?
Jag har också testat att göra Affogato förut, detta som en fredagsdrink med Frangelico-likör i.
1 kula pistageglass
Hackade nötter, funkar med pistage såklart men även valnötter
Hackad choklad, jag hade bara vit choklad hemma idag
Kaffe, gärna espresso men det funkar med vanligt bryggkaffe också
Ta fram ett snyggt glas, lägg ner en kula pistageglass. Strö över hackade nötter och hackad choklad och häll sedan kaffe runt glasskulan. Servera din Affogato med pistageglass direkt.