Hittade ett så gott recept på asiatisk coleslaw som tillbehör till diverse. En kålsallad som man kan äta till det mesta. Alma på @snackstoshare står för receptet som jag bara har kopierat.
Kanske blev det lite väl mycket smet runt kålen, så var inte rädda för att göra kanske 400 g kål eller ta två morötter. Gör som ni gillar helt enkelt.
300 g strimlad vitkål eller spetskål
1 riven morot
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
0,5 limesaft eller citron
1 tsk honung
3 tsk sesamolja
2 msk gochujang
Salt & peppar
Skär vitkål på en mandolin eller på skärskivan i en matberedare. Jag använde det senare denna gång. Jag bytte sedan till rivjärnet i matberedare och körde mina morötter. Häll över allt i en stor bunke.

Ta fram en mindre skål och bland ihop creme fraiche, majonnäs, lime, honung, sesamolja och gochujang. Blanda ihop och häll sedan över kålblandningen. Blanda runt allt, så smeten kommer runt alla kålbitar. Smaka av med salt och peppar.


Ställ bunken kallt och servera asiatisk coleslaw till dina middagsrätter denna vecka. Riktigt gött!
