Idag är det mazarinens dag och det klart att vi ska fira den! Hemmagjorda mazariner är ju såå goda! Jag utgick ifrån mitt eget recept på mazariner men tog inspiration av Hilda Kirkhoff, vår Hela Sverige Bakar-bagare från 2020. Hon har nämligen postat om citronmazariner som lät så goda. Så jag la helt enkelt till citron till mina mazariner och fick helt ljuvliga citronmazariner. Mums!
Degen till mazarinerna
200 g mjukt smör
5½ dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Ev 0,5 msk blå vallmofrön
Blanda ihop till en deg och tryck ut en degbit i varje form. Det kan vara enklare att rulla 25-30 st bollar först, så man vet att det ska räcka till alla. Sen är det dags att blanda ihop mandelmasse-smeten.


Fyllningen till mazarinerna
200g mjukt smör
400g mandelmassa
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Skalet från 1 ekologisk citron
Blanda ingredienserna med varandra, så du får en slät fyllning (jag körde i mixern). Lägg först i ca 1 tsk lemoncurd i dina degklädda formar och fyll sedan upp formarna med mandelmasse-smeten. Nästan hela vägen upp till toppen. Sätt in i ugnen och grädda ca 15 min i 175 grader, tills mandelmasssan bullat upp sig och fått lite färg. Ta ut och låt svalna en liten stund innan man lägger på en glasyr.

Idag gjorde jag glasyr med citron, så jag använde:
2½ dl florsocker
skalet från ½ citron (ekologisk)
saften från en hel citron
Rör runt och pendla sedan ovansidan med glasyr. Låt glasyren stelna och ta sedan en tugga ljuvlig mazarin! Så gott med den lilla syrliga touchen i glasyren!
