Grönsaksröran Ratatouille

-

Grönsaksröran Ratatouille är en gryta som jag glömt bort i några år, men så stod jag där med både en aubergine, zucchini och paprika och undrade vad jag skulle laga för middag. Grönsaksröran Ratatouille är en enkel och användbar rätt – antingen äter du den som den är eller så äter du den som tilltugg till något annat. Den är också vegansk, så den passar att servera till väldigt många.

Dag ett åt vi den som den är tillsammans med varsin grillkorv och smörstekt bröd på sidan men dag två så tillsatte jag stora vita bönor och så delade vi på en Burrata-ost på toppen. Gott båda delarna!

1 zucchini
1 aubergine
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 burk tomater, jag brukar använda hela tomater och krossa dem själv i pannan
Olivolja
Salt och peppar
ev Timjan

Börja med auberginen, och skär den i knappt cm-tjocka skivor. Lägg ut alla skivor på en tallrik och strö över lite salt, låt dem stå under tiden du hackar resten. Då tränger det ut lite vätska ur aubergineskivorna som du sen sköljer av. Dela zucchini och paprika i mindre bitar, och hacka lök samt vitlök.

När du sköljt av aubergineskivorna, dela dem i samma storlek som zucchinin. Lägg allt i en stor stekpanna med olja i botten. Låt fräsa en kort stund medan du rör bland grönsakerna och häll sedan över de krossade tomaterna. Låt puttra minst 20 min, men gärna längre. Rör runt ibland. Krydda din ratatouille med salt, peppar och ev timjan.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar